Ingezonden persbericht


TT Circuit Assen, 26 februari 2003

Persbericht

Nieuw evenement opent seizoen op TT Circuit Assen

Zondag 9 maart: Auto-Maxx Street Power Edition

Primeur: Nederlands Kampioenschap Legaal Straatracen

Op zondag 9 maart opent het seizoen van het TT Circuit Assen met veel vuurwerk tijdens de Dutch Street Power Series, de eerste wedstrijden om het Nederlands Kampioenschap Legaal Straatracen. Honderden straatauto s staan dan te popelen om mee te doen om twee aan twee op een afstand van 1/8 mijl (201 meter) de snelste tijd neer te zetten. Gezien de belangstelling die getoond wordt door deelnemers die normaal gesproken in diverse regio s aan illegale straatraces meedoen, valt er veel animo te verwachten op het TT Circuit Assen. De Dutch Street Power Series zal in 2003 vijf keer verreden worden op het Drentse circuit en daarnaast ook enkele keren op het vliegveld Drachten. Bovendien kunnen liefhebbers ook de grens over naar Duitsland en België.

Dit kampioenschap is een uitvloeisel van het strategische pact dat onlangs is gesloten tussen VDB CarEvents, de Stichting DHRA en de Stichting Operation Street Legal. Men tracht door het bieden van legale straatraces de illegale straatracerij te ontmoedigen; dit is al met succes bereikt in de regio Drachten en nu ook in de regio Venray, waar illegale races dankzij dit pact besloten hebben om voortaan alleen legaal te gaan racen.

Maar er is meer te doen tijdens de Auto-Maxx Street Power Edition

Naast wedstrijden voor de Dutch Street Power Edition valt er nog veel ander spektakel te verwachten:


-Auto-X Slalom Cup

Op een speciaal gedeelte van het circuit wordt een spectaculair slalomparcours uitgezet, waar deelnemers (gratis) aan mee kunnen doen.


-Meguiars Show&Shine Contest

Op de paddock wordt een mooi terrein gereserveerd voor auto s die meedingen naar de titel Meguiars Car of the Year. In diverse categorieën wordt op 9 maart bekendgemaakt wie de mooiste auto heeft en de beker mee naar huis kan nemen. De winnaars van 9 maart komen uiteindelijk in de eerstvolgende editie van het nieuwe Auto-Maxx Magazine te staan.


-BurnContest

Op een mooi stuk asfalt wordt een wedstrijd gehouden onder liefhebbers van de burncontest; wie legt het langste bandenspoor neer. Deelname is gratis en natuurlijk worden er ook mooie echte burnouts gedraaid; hierbij laat men de voor- of achterbanden net zo lang roken tot de banden uit elkaar spatten; spektakel verzekerd.


-Audiowedstrijden en Streetglow

VDB CarEvents heeft zojuist met de Dutch IASCA en 12VoltMedia afspraken gemaakt over de organisatie van db dragwedstrijden (idBL) en Streetglow wedstrijden. Op vrijwel alle VDB events kun je voortaan ook aanmelden voor deze nieuwe programma-onderdelen.


-Tuningbeurs en auto- en tuningclubs

Op de paddock wordt een groot gedeelte gereserveerd voor de presentatie van auto- en tuningclubs uit Nederland en België en daarnaast zal in een tentencomplex een tuningbeurs worden georganiseerd, waar de meest recente trends op het gebied van tuning, caraudio en carstyling worden gepresenteerd. Ook zal er veel aandacht worden besteed aan bedrijven die zich richten op onderdelen en tuning voor de legale straatracewedstrijden.

De Auto-Maxx Street Power Edition is een initiatief van het nieuwe autotijdschrift Auto-Maxx Magazine, dat sinds 15 februari in de winkels ligt. Auto-Maxx Magazine wordt het eerste tuningblad dat veel aandacht zal schenken aan de straatracerij . Het evenement wordt georganiseerd door VDB CarEvents.

Het evenement is geopend van 9-18 uur. Op en rond de paddock is er plaats voor 10.000 showauto s; dit zijn allemaal verharde parkeerplaatsen. Paddockkaarten voor showauto s zijn alleen op aanvraag te bestellen via www.auto-maxx.nl en kosten ¬ 5,-.

Tickets zijn alleen te verkrijgen aan de kassa s van het TT Circuit Assen. Volwassen betalen ¬ 13,-. Kinderen t/m 12 jaar betalen geen entree. Parkeren op de paddock kost dus ¬ 5,-. Parkeren op de overige delen van het circuit is gratis.

Informatie en aanmelden voor de programma-onderdelen kan via de infolijn (0165) 50 35 54 of via de website www.auto-maxx.nl.


*********niet voor publicatie*********

Deel: ' Nieuw evenement opent seizoen op TT Circuit Assen '
Lees ook