Nieuw expertisecentrum lost leegstand op


Adviespraktijk Gebouwen van start

Utrecht, 20120823 -- In Utrecht is een nieuw expertisecentrum voor leegstaand vastgoed van start gegaan: Adviespraktijk Gebouwen. Het nieuwe centrum biedt alle relevante expertises: van fiscalisten tot en met duurzaamheidsspecialisten; van juristen tot en met constructeurs; van bouwfysici tot en met communicatiedeskundigen. Voordeel van Adviespraktijk Gebouwen is dat de deskundigen niet in dienst zijn, maar per vraagstuk betrokken worden bij streng geselecteerde bedrijven.

Voor een succesvolle herbestemming van nieuw of leegstaand vastgoed zijn vele specialismen vereist. Het probleem daarbij was tot nu toe, dat de benodigde kennis niet gebundeld was. Kennisfragmentatie heeft een aantal negatieve consequenties, zoals het uit de planning lopen van het project of een niet optimale invulling. Ook worden projecten hierdoor niet altijd vanuit de juiste invalshoek aangevlogen.

Met Adviespraktijk Gebouwen behoort dit soort problemen tot het verleden.

Maatwerk

Adviespraktijk Gebouwen kenmerkt zich door een pragmatische werkwijze. Afgestemd op het project wordt het juiste team van experts samengesteld. Samen met de opdrachtgever wordt vervolgens in één sessie de oplossing van het probleem gezocht en gevonden. Enkele voorbeelden:

  • voor pensioenfondsen en beleggers: het transformatie-klaar maken van gebouwen en vastgoedportefeuilles,
  • voor gemeenten en provincies: de herstructurering van kantoorparken en bedrijventerreinen
  • voor woningcorporaties: de herstructurering van woongebieden,
  • voor ontwikkelaars: de succesvolle realisatie van vastgoedinitiatieven.

Over Adviespraktijk Gebouwen

De experts van de Adviespraktijk Gebouwen zijn afkomstig van toonaangevende ondernemingen zoals 2012 Architecten, Bak, Bartels, CMS, Coresta, Dietz Communicatie, Draaijer & Partners, EVC, Matrix, Nieman, PWC, SAB, Wassenaar en Zenber.

Directeur en initiatiefnemer van het expertisecentrum is André Verschoor. Hij heeft een veeljarige ervaring als adviseur in bouw- en vastgoed, als ondernemer en als manager van een beursgenoteerde onderneming.

Adviespraktijk Gebouwen heeft zich gevestigd aan de Zonnebaan 1 in Utrecht in een kantoorpand dat al langer leegstond.

Op 31 augustus om 16 uur vindt de officiële opening plaats door de Utrechtse wethouder Gilbert Isabella (R.O. en wonen)


Deel: ' Nieuw expertisecentrum in Utrecht lost leegstand op '
Lees ook