AutoRai

10-5-2002

Nieuw gamma Peugeot 406

Sinds de introductie in 1995 is de Peugeot 406 dé referentie op het gebied van dynamiek en wegligging. Daarom is de 406 nog steeds een succesvol model. Om dit succes te continueren wordt het gamma van de 406 nog voor de zomer aanzienlijk aangepast.

Aan de basis van de 406-modellen zal voortaan de XR-uitvoering staan. Boven de XR zijn er twee takken in het gamma. De eerste variant is de luxe lijn met de 406 XT en de 406 Gentry, de tweede variant bestaat uit de sportieve versies met de 406 XS en de 406 GT. Op bijna alle versies zal cruise control standaard zijn.

De basis van het gamma
De XR beschikt over standaard airconditioning, elektrische voorportierruiten, elektrisch bedienbare en verwarmbare spiegels, boordcomputer, mistlampen en een regensensor. Natuurlijk zijn ABS met noodrem-assistentie en vier airbags standaard. De XR-uitvoering is te combineren met houtdesign-afwerking en grijze stof of met carbonfiber-design en zwarte stof.

Versies gericht op luxe
De 406 XT heeft de standaarduitrusting van de XR met houtdesign-afwerking, maar voegt daar onder andere luxueus velours, armsteunen aan de voorstoelen, een radio/ cd-speler, elektrische ramen achter en een elektronische climate control aan toe. De versies met
1.8-, 2.0-benzinemotoren en beide versies van de 2.0 HDi zijn standaard voorzien van fraaie 7-gaats Jazz-wielplaten, terwijl zowel de benzine als dieselversie met 2,2 liter motorinhoud standaard geleverd worden met de lichtmetalen Mistral-velgen.

De 406 Gentry, beschikt naast de XT-items standaard over zwarte of beige lederen bekleding met stoelverwarming. Ook heeft de Gentry luxe dorpelverlichting, een met leder bekleed stuur en lichtmetalen velgen van het type Corail of Mistral op de 2.2-versies.

De sportieve varianten
De XS-uitvoering profileert zich meer als de sportieve tegenhanger van de op luxe gerichte versies. Zo beschikt de XS ten opzichte van de XR standaard over onder andere lichtmetalen velgen, elektrische achterportierruiten, lederen afwerking van stuur en versnellingspook en chroomomrande wijzerplaten uit de Coupé. Het interieur van de XS is voorzien van een sportief blauw/zwarte bekleding, terwijl de dorpels voorzien zijn van chromen sierstrips. De 406 GT is de top van het sportieve gamma en combineert de meest krachtige viercilindermotoren uit de 406-reeks met standaard gedeeltelijk lederen bekleding, armsteunen tussen de voorstoelen, dorpel verlichting en 16 Ouragan-lichtmetaal.

De 406 Premium
Ter gelegenheid van de introductie van het nieuwe gamma zal er een speciale Premium-versie van de Peugeot 406 op de markt gebracht worden. Het Premium-aanbod op de 406 XT, de 406 Gentry en de 406 GT bestaat uit metaallak en een radiocassettespeler met CD-wisselaar voor slechts EUR 150,-, een klantenvoordeel van EUR 730,-.

De 406 XS Premium wordt voor EUR 150,- voorzien van metaallak en een Radio/ cd-speler, voor de klant levert dit een voordeel op van EUR 860,-. De 406 Premium is een gelimiteerde serie die voor de zomer leverbaar wordt.

De nieuwe 406 is er vanaf EUR 20.750,-.

Deel: ' Nieuw gamma Peugeot 406 '
Lees ook