Gemeente Utrecht

Een nieuw gezicht voor www.utrecht.nl

De website van de gemeente Utrecht, te vinden op www.utrecht.nl, heeft een nieuw Utrechts gezicht. De vernieuwde website is bovendien gebruiksvriendelijker geworden en biedt meer actuele informatie over de gemeente en de stad.

Uit verschillende recente onderzoeken bleek dat de website van de gemeente Utrecht niet meer voldeed aan de wensen van de bezoekers. Zo miste men een duidelijke uitstraling van de gemeente en de stad en speelde de website niet voldoende in op de informatiebehoefte van de bezoekers. Ook de navigatiestructuur was niet optimaal.

In de nieuwe vormgeving van de website zijn sfeerbeelden van de stad de eyecatchers op de pagina. Deze sfeerbeelden worden regelmatig vernieuwd, zodat ook actuele gebeurtenissen in de stad steeds worden gevisualiseerd. Daarnaast heeft de website een nieuwe rubrieksindeling op thema gekregen, waarbinnen zowel gemeentelijke als niet gemeentelijke websites zijn te vinden.

De vernieuwingen op www.utrecht.nl zijn een stap op weg naar een virtuele stadsportal. Het stadsportal vormt de digitale toegang tot de stad Utrecht en wordt een informatief en interactief platform waar stedelijke partners als bewoners, bedrijven en bezoekers elkaar kunnen vinden.

Noot voor de media:
Voor meer informatie kunt u kijken op http://www.utrecht.nl of zich wenden tot Mechelien van Gaalen, Bestuurscommunicatie, 030-286 14 09.

Utrecht, 10 maart 2003.

Deel: ' Nieuw gezicht voor www.utrecht.nl '
Lees ook