Internationaal Concours Valkenswaard


Nieuw Horse Festival Valkenswaard

Nieuw Horse Festival Valkenswaard voorafgaand aan een uitgebreider International Concours Valkenswaard

Het International Concours Valkenswaard, met nieuwe rubrieken voor amateurs en twee nieuwe internationale springrubrieken, wordt voor het eerst in haar negenjarig bestaan voorafgegaan door het Horse Festival Valkenswaard. Dit nieuwe springevenement vindt plaats in de eerste twee weekenden van Augustus en wordt gehouden op de terreinen van Stal Tops en La Silla in Valkenswaard. Aangezien het International Concours Valkenswaard het derde weekend plaatsvindt, staat de combinatie van beide evenementen garant voor 10 dagen toppaardenspringsport binnen een tijdsbestek van 17 dagen op n locatie, wat uniek is in Europa.

Gedurende beide weekenden van het Horse Festival Valkenswaard, van 2 t/m 4 en van 9 t/m 11 Augustus, wordt er internationaal gesprongen op CSI-A-niveau. Dagelijks staan er drie rubrieken voor internationale ruiters en twee rubrieken voor amateurs op het programma. Jong talent komt tevens uitgebreid aan bod. Iedere dag wordt er een rubriek voor jonge paarden verreden (6-7 jarige) en het tweede weekeinde van het evenement vinden er wedstrijden voor junioren plaats.

De organisatie wil met het Horse Festival Valkenswaard meer ruiters de mogelijkheid bieden om onder optimale omstandigheden te presteren n om zich te kwalificeren voor het International Concours Valkenswaard. De twee beste ruiters van ieder weekend, de amateurs en de beste 10 junioren krijgen de kans om drie weekenden op een rij topwedstrijden te springen. Het totale prijzengeld van het Horse Festival Valkenswaard bedraagt 150.000,00. "We doen er alles aan om een excellent nieuw evenement te organiseren, zodat iedereen zich welkom en thuis voelt in Valkenswaard. Wat we doen, doen we voor de sport", aldus medeorganisator en topspringruiter Jan Tops.

International Concours Valkenswaard
Van 15 t/m 18 augustus wordt het International Concours Valkenswaard georganiseerd op de terreinen van Stal Tops. Nieuw dit jaar zijn de rubrieken voor amateurs. De finale van de amateur-rubrieken wordt op zondagmiddag voorafgaand aan de Grand Prix verreden. Voor de amateurs wordt hiermee een unieke gelegenheid gecreerd om te rijden in een dergelijke arena en ambiance. Tevens zijn er op zaterdag- en zondagmorgen twee nieuwe internationale springrubrieken toegevoegd. Hierdoor kunnen de ruiters vier paarden optimaal inzetten. De beste twintig ruiters van de welkomstrubriek op vrijdagmorgen en de beste twintig ruiters van de rubriek op zaterdagmorgen rijden op zondagmorgen de finale van deze nieuwe tour.

Het concours begint op donderdagmiddag met de rubriek voor nationale ruiters. Daarna zal de internationale ruitertop gedurende vier dagen strijden in onder andere rubrieken voor jonge paarden, de kwalificaties voor de Grand Prix, de Derby met vele natuurlijke hindernissen en uiteraard de Grand Prix. Het totale prijzengeld van het International Concours Valkenswaard bedraagt ongeveer 240.000,00.

Naast de springwedstrijden wordt er tijdens het concours nog meer georganiseerd voor de bezoekers. Zo is er een "life-style plein" opgebouwd, het zogeheten Place du Concours, waar men naar hartelust kan winkelen. Op zaterdag- en zondagmiddag wordt er voor de kinderen een speciaal kinderdorp ingericht met allerlei activiteiten. De toegang tot het wedstrijdterrein en het parkeren zijn gratis.

Voor inlichtingen: CSI Valkenswaard Susanne Scheepers +31402068400

Terug naar nieuwsberichten

Deel: ' Nieuw Horse Festival Valkenswaard '
Lees ook