Persbericht

Een bakoven achter in uw tuin

Nieuw in Nederland, bouwpakketten om uw eigen oven te maken

Echte Italiaanse pizza's zelf maken - Brood bakken of vlees braden

Een Feest voor uw Familie en Vrienden

Herinnert u het zich nog? De geur van vers brood thuis, dat lekkere "kapje"", de puntjes, die je van het knipbrood af at en al die andere lekkere dingen verbonden aan vers brood? Met een eigengemaakte -of een voor u gemonteerde steenbakoven- wordt dit voor u werkelijkheid.

Nu maakt u zelf een ambachtelijk gebakken brood in elke gewenste vorm. Bijvoorbeeld een vloerbrood, niet gebakken in een bakblik, maar op de stenen bodem van de oven.

De zo vaak mislukte pizzabodem is verleden tijd. Het maken van een echte Italiaanse pizza kent voor u geen geheimen meer! Door de hoge temperatuur is de steenbakoven ideaal voor het bakken van lekkere pizza's. Hierbij is een temperatuur nodig van 300 tot 350 graden Celsius. Uw eigen oven thuis gaat niet verder dan 250 graden. De steenbakoven heeft een traditie van vele eeuwen en is nu beschikbaar in een reeks van uitvoeringen, allen met moderne voorzieningen.

Door gebruik te maken van Chamotte-stenen -zoals ook gebruikelijk is in de keramische industrie- als een solide bekleding van dak en wanden van de oven, krijgen al uw bakproducten die (h)eerlijke smaak van vroeger. In de steenbakoven zijn Chamotte-stenen de vervanging van het leem dat de oude Grieken al gebruikten voor hun ovens.

De waterdamp die ontstaat wordt door de poreuze Chamotte-stenen opgenomen en tijdens het bakproces weer afgegeven aan het product. Daardoor blijft het brood vochtig. Damp en condenswater ontstaan niet. Dit geeft de speciale smaak en de knisperige bovenkant die door de echte liefhebbers zo wordt gewaardeerd.

De steenbakoven is niet alleen geschikt voor broodbakken. Ook aan al uw andere ovengerechten wordt die verfijnde smaak toegevoegd. Het bereiden van vlees, wild en gevogelte wordt op een eenvoudige manier een culinair genoegen.
De steenbakoven overtreft elke andere oven in smaak en resultaat. Uw familie en vrienden zullen versteld staan van uw kookkunsten.

De steenbakoven wordt met droog hout ca. 2 uur lang op temperatuur gebracht, de asresten worden in de asla geveegd. Dan is de oven klaar voor gebruik.

De baktijd is afhankelijk van samenstelling en grootte van het te bakken brood of pizza. Doordat de warmte in de oven zeer lang wordt vastgehouden, kunnen zonder tussentijds verhitten –na elkaar- meerdere broden of pizza's worden gebakken. Een bimetaal thermometer wijst de werkelijke temperatuur in de oven aan.

Hout gestookte bakovens zijn er in meerdere uitvoeringen en afmetingen, zowel voor gebruik buiten als binnenshuis.
In Italië, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en Denemarken staan deze ovens op campings, waar de hele camping gebruik van kan maken. Ook kinderen kunnen hun bakkunsten uitleven. De ovenplaats is er een sociale plaats, waar u gemakkelijk tot een babbeltje komt en gemakkelijk vriendschappen sluit.

Wilt u meer informatie of foto's etc. graag even een reaktie.

De Natuurlijke molen
Hilversumstraat 98 6843DL Arnhem
Tel. 026-3812320 Fax. 026- 3819840
Internet http://antenna.nl/natmol/
Email natmolen@antenna.nl

Deel: ' Nieuw in Nederland bouwpakket om eigen oven te maken '
Lees ook