Nieuw ISO-certificaat voor vertaal- en tekstbureau L&L


VEENENDAAL, 20090417 -- De ISO-certificering van L&L is hernieuwd nadat het vertaal- en tekstbureau bewezen heeft te voldoen aan de eisen van de nieuwe ISO 9001:2008-norm voor kwaliteitsmanagement.

Vertaal- en tekstbureau L&L is al sinds 1999 in het bezit van een ISO-certificaat voor het lokaliseren van programmatuur en het vertalen van technische en promotionele documentatie. Sinds februari 2008 is L&L ook ISO-gecertificeerd voor het schrijven van technische en promotionele documentatie.

Omdat de International Organization for Standardization regelmatig de ISO-normen actualiseert, is eind vorig jaar de ISO 9001:2000-norm vervangen door de nieuwe ISO 9001:2008-norm. Deze norm omvat geen nieuwe eisen voor kwaliteitsmanagement, maar verscherpt de bestaande eisen op een aantal punten. De introductie van de nieuwe norm betekent dat alle ISO-gecertificeerde organisaties opnieuw moeten worden gecertificeerd conform de nieuwe norm. Ook vertaal- en tekstbureau L&L. Op 26 maart 2009 voerde de certificatie-instelling Lloyd's Register Quality Assurance dan ook een intensieve audit uit om te beoordelen of L&L voldoet aan de eisen die de nieuwe ISO 9001:2008-norm stelt aan het kwaliteitsmanagementsysteem van het vertaal- en tekstbureau. Dit bleek het geval en het ISO-certificaat van L&L werd tot 2011 verlengd.

Directeur van L&L Bert Bourgonje is blij met het vernieuwde ISO-kwaliteitscertificaat. Bert Bourgonje: "De ISO-certificering is belangrijk voor ons. Niet alleen omdat het onze klanten de zekerheid geeft dat wij kwalitatief hoogwaardige producten en diensten leveren, maar ook omdat het de hele organisatie scherp houdt en dwingt om de kwaliteit voortdurend te bewaken en te verbeteren."

De ISO-certificering betekent niet dat L&L een star bedrijf is waar regels en procedures de boventoon voeren. Integendeel. De peilers van de ISO-kwaliteitsnormen - continue verbetering van bedrijfsprocessen, en een voortdurende focus op kwaliteit en klanttevredenheid - zorgen juist voor een grote mate van dynamiek en flexibiliteit om in te spelen op de behoeften en wensen van de klant.


Over L&L (Languages & Localization): L&L is een internationaal tekst- en vertaalbureau met het hoofdkantoor in Veenendaal. Als een van de eerste ISO-gecertificeerde vertaalbureaus biedt L&L organisaties complete begeleiding bij het schrijven en vertalen van technische teksten en software in ruim 35 talen. L&L werkt voor klanten in diverse sectoren, zoals de IT, telecommunicatie, auto-industrie, financiële dienstverlening, educatie/e-Learning, cartografie en communicatietechnologie voor de scheepvaart.
Voor meer informatie kunt u de website van L&L raadplegen: www.LandL.com.


Deel: ' Nieuw ISO-certificaat voor vertaal- en tekstbureau L&L '
Lees ook