Nieuw jaar – Nieuw TV recept, want: Kook TV blijft hot


'De Wereld Van Smaak' speelt in op behoefte naar meer informatie over eerlijk eten

Rotterdam, 20151231 -- Food is al jaren booming en de honger naar meer kennis over groen en verantwoord eten lijkt maar niet gestild te kunnen worden. De Wereld van Smaak speelt in op de behoefte naar meer informatie over, en een andere kijk op – wat anders dan – alles omtrent de wereld van smaak.

Een flinke schep kennis, een kilootje passie, een snufje wetenschap, potten, pannen en een handjevol hoogstaande culici(culinaire critici)en foodprofessoren zijn te vinden in het recept van het nieuwe RTL 4 programma dat op 03 januari a.s. van start gaat en 15 weken lang te zien is op de zondagochtend. De ingredienten van de enigszins wetenschappelijk benaderde kook-, praat-, en proefshow die wekelijks wordt opgenomen in Markthal Rotterdam, het nieuwe foodwalhalla van Nederland, vormen tesamen een smeuïg geheel aan nieuwe informatie en inzichten rondom alles wat met heerlijk en eerlijk eten te maken heeft.

Van Herman Den Blijker's tips over de lekkerste stukjes vlees en de structuur ervan, tot de ultieme tricks voor het maken van een foodfoto met je telefoon. Behapbare ins & outs over gluten, suiker, vetten en andere (on)misbare voedingsstoffen, recepten waar je van gaat watertanden, een willekeurige boodschappentas van een marktbezoeker waar impromptu uit gekookt wordt, maar ook objectieve feiten over wat je nou wel of juist niet moet eten!

Presentatoren Sanne Heijen en Arno Raymakers nemen je aan de hand mee op een culinaire ontdekkingsreis door de Markthal, het ultieme Rotterdamse luilekkerland voor food lovers. Onderweg komen ze niet alleen chefs en grote namen uit de culinaire wereld tegen, maar ook deskundigen, wetenschappers en food professoren zodat je als kijker op verschillende manieren wordt geprikkeld en nieuwe inzichten krijgt in De Wereld Van Smaak.

Kortom: RTL 4 heeft weer een nieuwe manier gevonden om je culinaire nieuwsgierigheid wekelijks te bevredigen. En waarvan je het water in de mond zal lopen... 

De Wereld van Smaak is vanaf zondag 3 januari in een reeks van 15 afleveringen te zien op RTL4 om 10.50 uur. 


Deel: ' Nieuw jaar – Nieuw TV recept, want Kook TV blijft hot '
Lees ook