Ingezonden persbericht


Persbericht

Goor, 18 augustus 2009

Nieuw onderhoudsabonnement biedt huiseigenaar meer zekerheid

Goor - Steeds meer mensen willen duidelijkheid over de onderhoudskosten van hun woning. Daarnaast besluiten veel mensen, als gevolg van de recessie, om hun huidige huis op te knappen of aan te passen in plaats van te verhuizen. Beide oorzaken zijn aanleiding voor Thuisinschilderen (www.thuisinschilderen.nl) om een vernieuwd onderhoudsabonnement te introduceren. Woningbezitters kunnen hun huis al voor een vast bedrag van achttien euro per maand laten onderhouden. De kwaliteit wordt gewaarborgd door een samenwerking tussen Thuisinschilderen en Trimetal Bouwverven (Akzo-Nobel Coatings).

"Huiseigenaren hikken vaak aan tegen de investering in schilderonderhoud van hun huis. Het is vaak óf op vakantie óf het huis schilderen", vertelt Mark Brouwer van Thuisinschilderen. Daarnaast krijgen we steeds vaker de vraag van klanten naar een duidelijk, gewaarborgd en makkelijk te betalen onderhoudsplan voor hun huis. Thuisinschilderen biedt het schilderabonnement in twee vormen aan. Een spaarregeling of een afkoopregeling. De afkoopregeling is met name voor mensen die een hypotheek sluiten of verhogen. Het totale bedrag voor het onderhoud voor bijvoorbeeld acht jaar, wordt vanuit de hypotheek gestort in een onafhankelijk beheerfonds. Dat fonds beheert het vermogen en de betaling van de schilder. Bij de spaarregeling gaat het abonnement lopen na een eenmalige startbeurt. Gedurende acht jaar wordt een vast bedrag per maand, kwartaal of jaar gestort. In het vijfde jaar vindt de eerste vervolgbeurt plaats, in het achtste jaar een complete herschilderbeurt. Daarna kan het abonnement desgewenst met opnieuw acht jaar verlengd worden, dan uiteraard zonder de kosten van een startbeurt. Voor een standaard eengezinswoning zijn de kosten ongeveer achttien euro per maand. Voor een gemiddelde Nederlandse woning liggen de kosten rond de dertig euro per maand.

Samen met Trimetal Bouwverven (Akzo-Nobel Coatings) heeft Thuisinschilderen een kwaliteitssysteem opgezet dat de kwaliteit van het onderhoudswerk waarborgt en dat voorziet in een goede regeling bij meningsverschillen. De schilder krijgt bijvoorbeeld pas betaald nadat er een opleveringsinspectie heeft plaatsgevonden en het rapport is goedgekeurd door de klant. Meer informatie is te vinden op www.thuisinschilderen.nl.

Over Thuisinschilderen:
Thuisinschilderen is een landelijke organisatie gespecialiseerd in schilder- en onderhoudswerk aan huizen en (bedrijfs)panden. Lokale en regionale schildersbedrijven kunnen deelnemen mits zij zich conformeren aan de door Thuisinschilderen gehanteerde kwaliteitsrichtlijnen.

Deel: ' Nieuw onderhoudsabonnement biedt huiseigenaar meer zekerheid '
Lees ook