https://www.chateau.nl - https://www.caveau.nl

Le Caveau is een nieuw online wijnconcept van Le Chbteau. Bezoekers kunnen in een interactieve wijnkelder gratis hun eigen wijnkelder bijhouden. Le Caveau biedt naast deze service veel aanvullende diensten voor de wijnliefhebber. De wijnexperts Frank Smulders en Frank Jacobs hebben met adviezen een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van het concept.

Waarom Le Caveau?
Edwin Basten: "Wij zijn steeds op zoek naar innovatieve wijnconcepten voor onze website. Bij de uitwerking van Le Caveau kwamen we al snel tot de ontdekking dat dit di manier is om wijnliefhebbers hun hobbies wijn en internet te laten combineren. Inmiddels hebben we al veel positieve reacties ontvangen."

Hoe werkt het?
In de databaseapplicatie, ontwikkeld door The Knowledge Factory op basis van FileMaker Pro technologie, kan de wijnliefhebber wijnen invoeren via de browser. Aanmelden gaat eenvoudig met een zelf gekozen gebruikersnaam en wachtwoord.
Voor alle relevante gegevens zoals naam, producent, jaartal, aankoopprijs en voorraad zijn invoervelden opgenomen. Maar er is ook ruimte voor het invullen van eigen proefnotities. Wijnen kunnen met iin klik op de ruilbeurs geplaatst worden, zodat vraag en aanbod van speciale wijnen elkaar vinden bij Le Caveau.

Welke diensten biedt Le Caveau?
Le Caveau verstuurt automatisch een e-mail als een bepaalde wijn op dronk is, maar ook als een wijn niet lang meer houdbaar is. Verder verstuurt Le Caveau maandelijks een overzicht van de voorraadgegevens als herinnering om de voorraad bij te werken. Het is ook mogelijk taxaties te laten doen door wijntaxateur Frank Jacobs, iin van de weinige experts op dit gebied in Nederland. Tegen een kleine vergoeding stuurt Frank Jacobs per e-mail taxaties met een nauwkeurig rapport en omschrijving.
Wijnliefhebbers kunnen informatie over vergelijkbare wijnen opzoeken in de Le Caveau database. Uiteraard kan iedere Le Caveau-bezitter handige overzichten oproepen en printen.
Verder is er het onderdeel "Topwijn Knalprijs". Hier biedt Le Chbteau elke maand een topwijn in een hogere prijsklasse tegen inkoopprijs aan. De enige voorwaarde om te bestellen is dat er ook minimaal 12 flessen van een andere wijn uit het assortiment van Le Chbteau bijbesteld worden.

Hoe is Le Caveau gemaakt?
Bij de ontwikkeling van Le Caveau is in samenwerking met The Knowledge Factory gekozen voor de toepassing van FileMaker Pro technologie. Het bijzondere van FileMaker Pro is dat hiermee relatief eenvoudig databases gepubliceerd en bijgewerkt kunnen worden via internet. Ontwikkelingskosten blijven hierdoor aanzienlijk lager dan met andere online database toepassingen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Edwin Basten, 030 240 80 93, basten@chateau.nl. Dit persbericht is digitaal beschikbaar op https://www.chateau.nl/pers

Wie is Le Chbteau BV?
Le Chbteau BV (www.chateau.nl) is een volledig webbased company waarbij de toegevoegde waarde van internet vertaald wordt naar extra gemak, prijsvoordeel en optimale service bij het kopen van wijn. Door distributieschakels over te slaan biedt Le Chbteau wijnen tot 30% goedkoper aan dan bij de slijter, maar wel met minstens dezelfde service: uitgebreide informatie en advies (ook per e-mail), bezorging thuis, een goed assortiment van kwaliteitswijnen en een "niet goed, geld terug" garantie. Van elke wijn zijn objectieve proefnotities beschikbaar en er is uitgebreide informatie over de producent en het gebied van herkomst. Voor het bewaken van de kwaliteit zorgt Frank Smulders, Master of Wine. Deze titel is de hoogste graad in algemene wijnkennis. Wereldwijd zijn e r maar 230 mensen die deze titel mogen dragen, waarvan Frank Smulders de enige Nederlander is.

Adresgegevens
Le Chbteau BV
Zonnebaan 12C
3606 CA Maarssen
Tel. 030 240 80 93
Fax. 030 241 05 93
Contactpersoon: Edwin Basten (basten@chateau.nl)

Wie is The Knowledge Factory BV?
The Knowledge Factory (www.tkfy.com) is in de Benelux de grootste ontwikkelaar van applicaties in FileMaker Pro, een softwareprogramma voor het maken van relationele databases.
The Knowledge Factory heeft vestigingen in Maarssen en Brussel en beschikt over consultants die meer dan 10 jaar allround FileMaker Pro ervaring hebben. Zij zijn vanaf de eerste stappen van het programma FileMaker Pro op het internet, inmiddels al drie jaar geleden, betrokken bij de ontwikkeling van uiteenlopende database en e-commerce toepassingen.

De 4 divisies van The Knowledge Factory zijn:
FileMaker Trainings Centrum - FileMaker Pro trainingen op alle kennisniveaus en -gebieden.

FileMaker Solutions - Hoogwaardige praktijkgerichte databaseoplossingen op maat.

FileMaker Internet Solutions - Publiceren van uiteenlopende databasetoepassingen op internet en intranet

FileMaker/ Internet Hosting - Gespecialiseerde hosting van FileMaker Pro databases en websites.

Adresgegevens
The Knowledge Factory BV
Zonnebaan 12C
3606 CA Maarssen
Tel. 030 241 18 43
Fax. 030 241 04 35
Contactpersoon: Marco van den Bosch (marco@tkfy.com)

Deel: ' Nieuw online wijnconcept van Le Chateau '
Lees ook