Gemeente Zoetermeer

RegioTaxi Haaglanden, het nieuwe openbaar vervoersysteem. Vanaf
1 september a.s.
RegioTaxi is het nieuwe openbaar vervoersysteem. Een taxi voor de prijs die tussen die van het gewone openbaar vervoer en de taxi in ligt. De RegioTaxi komt ook daar waar het gewone openbaar vervoer niet komt: bij u voor de deur! En natuurlijk voor de deur van uw bestemming. Met de RegioTaxi kunt u iedere dag van zes uur 's ochtends tot één uur 's nachts op stap. Iedereen, van jong tot oud reist comfortabel en flexibel met de RegioTaxi.

Waarheen
Met RegioTaxi kunt u iedere gewenste reis maken binnen Haaglanden (intern vervoergebied). Bovendien kunt u vanuit Haaglanden ook reizen naar bestemmingen tot twee zones daarbuiten (extern vervoergebied). Reizen vanuit dit externe vervoergebied mag alleen als dit een terugreis is die gelijktijdig is gereserveerd met de heenreis. Onder Haaglanden vallen de gemeenten De Lier, Den Haag, 's Gravenzande, Leidschendam, Maasland, Monster, Naaldwijk, Nootdorp, Pijnacker, Rijswijk, Schipluiden, Voorburg, Wassenaar, Delft, Wateringen en Zoetermeer.

Vooraf reserveren
Als u met RegioTaxi op stap wilt, dan belt u de RegioTaxi Centrale 0900-9666. Aan de telefonist(e) geeft u uw wensen door: hoe laat u wilt vertrekken of hoe laat u ergens wilt zijn. Als u een vertrektijd heeft afgesproken, komt de RegioTaxi u maximaal 20 minuten na de afgesproken tijd ophalen. Heeft u een aankomsttijd afgesproken, dan arriveert u maximaal 20 minuten eerder op de plaats van bestemming. Als u dat wilt, kan RegioTaxi tien minuten voordat u wordt opgehaald even bellen dat de taxi eraan komt. Houdt u er rekening mee dat u de RegioTaxi tenminste 1 uur voor vertrek reserveert.

Meerdere ritten tegelijk reserveren
Wanneer u een heenreis reserveert, kunt u meteen de terugreis vastzetten. U kunt natuurlijk ook in één keer meerdere ritten voor een bepaalde periode reserveren.

Kosten
U betaalt RegioTaxi voor iedere zone waarin u reist. De eerste, tweede en derde zone kosten in 2001 elk fl 3,00. Daarnaast geldt altijd een opstaptarief van fl 3,00. Vanaf zone vier geldt een tarief van fl 6,00. U betaalt bij de chauffeur, gewoon met contant geld.

aantal zones prijs in guldens prijs in Euro's prijs in Euro's 2001 2001 2002*

 
1 fl 6,00 euro 2,72 euro 2,80

2 fl 9,00 euro 4,08 euro 4,20

3 fl 12,00 euro 5,45 euro 5,60

4 fl 18,00 euro 8,17 euro 8,40

5 fl 24,00 euro 10,89 euro 11,20

6 fl 30,00 euro 13,61 euro 14,00 enzovoort


*Dit tarief wordt jaarlijks in maand januari aangepast.

Groepskorting
Reist u in een groep? Dan reizen de derde en vierde persoon voor de helft van de prijs.

Kinderen
Kinderen tot vier jaar (maximaal drie per volwassene) mogen onder begeleiding van een volwassene gratis mee.

Begeleiderskaart
Heeft u een NS-begeleiderskaart, dan kunt u zich laten begeleiden door een medepassagier van tenminste twaalf jaar. Uw begeleider hoeft dan niet te betalen. Begeleiders kunnen individueel terugreizen tegen betaling van het geldende tarief.

Wet Voorzieningen Gehandicapten
Als u recht heeft op een voorziening in het kader van de Wet Voorzieningen Gehandicapten (WVG), kunt u bij uw gemeente vragen naar de geldende voorwaarden.

Soms reist u met andere passagiers
Regiotaxi combineert soms ritten van verschillende passagiers. Hierdoor kan het voorkomen dat u niet rechtstreeks van het ene naar het andere adres wordt gereden. De maximale tijd die u in de RegioTaxi doorbrengt, is echter nooit langer dan de normale reistijd, van vertrekpunt naar bestemming, plus 20 minuten. U betaalt overigens altijd voor de kortste route.

Rolstoelen, scootmobielen, rollators en kinderwagens De RegioTaxi is toegankelijk voor rolstoelen, scootmobielen, rollators en kinderwagens. Als u reserveert moet u wel even aangeven wat er meegaat. De chauffeur van de RegioTaxi draagt de bagage en helpt desgewenst bij het in- en uitstappen.

Spelregels
Wilt u een rit afzeggen? Doe dat dan tot een uur van te voren. Wanneer u vergeet om de rit af te melden, dan is RegioTaxi helaas genoodzaakt fl 8,50 per reiziger in rekening te brengen. Dit geldt ook wanneer u niet op tijd klaarstaat. De chauffeur wacht niet langer dan twee minuten bij de buitendeur (begane grond).

Huisregels
In de RegioTaxi wordt niet gerookt, gegeten en gedronken. Behalve blindengeleidehonden en andere erkende hulphonden (wel even vooraf doorgeven) mogen dieren niet meereizen.

Reserveren

1. noem uw naam, en eventueel uw pasnummer;
2. geef aan waar vandaan u wilt reizen;

3. geef aan waar u naar toe wilt reizen;

4. geef aan hoe laat u wilt vertrekken of hoe laat u ergens wilt aankomen;

5. geef aan of u speciale bagage, een kinderwagen of rolstoel meeneemt;

6. RegioTaxi telefonist(e) vertelt u hoe laat u wordt opgehaald, hoe laat u op uw bestemming wordt afgezet en hoeveel de rit kost.

Klachten
Heeft u een klacht, meld deze bij het klachtenmeldpunt. Het telefoonnummer is 0900-2020509 (22 ct p/min). Schrijven of e-mailen kan ook: RegioTaxi Haaglanden, Postbus 66, 2501 CB Den Haag, regiotaxi@haaglanden.nl. Bij een gegronde klacht, bijvoorbeeld over het vertrektijdstip of de totale reistijd, krijgt u de kosten van de rit terug.

Reserveren, bel met de RegioTaxi centrale: 0900-9666 (22 ct p/min) Informatie RegioTaxi: regiotaxi.haaglanden.nl of bel 0900-2020511 (22 ct p/min).Gemeente Zoetermeer © August 2001

Last update: 17 August 2001 (15:56)

Deel: ' Nieuw openbaar vervoersysteem gemeente Zoetermeer '
Lees ook