Ingezonden persbericht

Nieuwe Pim Fortuyn Forum een rage! (www.discussiefortuyn.nl)

ST OEDENRODE, 11-10-2001 --
In de nieuwe wereldorde van 11 september en met het vertrek van Wim Kok als vader des vaderlands zal in de Nederlandse politiek een leegte ontstaan. Deze leegte zal opgevuld moeten worden door mensen die vernieuwend bezig zijn, om de problemen die op ons afkomen de komende jaren het hoofd te kunnen bieden. Het aantal zwevende kiezers zal met de dag toenemen, waarvan kleinere opkomende partijen kunnen profiteren. Een forum als www.fortuyndiscussie.nl (het Pim Fortuyn Forum) heeft in de eerste 5 dagen van haar bestaan reeds 7000 (!)pagina-hits bereikt. De zwevende kiezer is driftig op zoek naar een nieuwe leider...

Doelstelling van de maker van de site:

Ik weet nog steeds niet of ik GL, PvdA, VVD, CDA, LN of wie dan ook stem, maar wat me gewoon opvalt is dat Pim Fortuyn gewoon alles duidelijk verwoord. Het lijkt me een nieuw soort Wiegel. Dat velen hem bekritiseren snap ik best, want Wiegel had ook alleen maar voor- OF tegenstanders. Je had tenminste een mening over die gast! Maar een Melkert, Dijkstal, de Hoop-Scheffer etc... staan toch ver in de schaduw van een Wiegel of Den Uijl. Voor Den Uijl bleef je gewoon thuis voor de buis als er iets speelde. Nou ik voorzie dat na-Kok de mensen zich nog meer gaan afkeren van de politiek. Fortuyn kan echter het tij keren en meer mensen naar de stembus lokken (zowel voor- als tegenstanders).

En die mensen missen we dus nu in de politiek. Er wordt echter zoveel tegengas gegegeven tegen Pim, dat hij geen kans krijgt. Ik geef hem die kans. Ik wil die Pim Fortuyn beter leren kennen alvorens ik beslis om hem eventueel links te laten liggen. Geef die man een kans! Als het inderdaad een rascist is, dan zou ik diep, maar dan ook diep teleurgesteld zijn. Ik trap niet in zijn charisma want daar prik ik zo doorheen, neen, ik lees zijn stukjes, ook van vroeger. Ik analyseer artikelen van 1996, 1997, zijn uitspraken over de economie, de invoering van de EMU etc... Zijn schrijvens over de Islam (ook van ver voor de ramp!).

Fortuyn krijgt echter geen kans omdat hij fel tegen de Islam van leer trekt en men hem verdenkt van discrimineren en generaliseren. De meeste mensen weten niet eens wat er in "onze" bijbel staat, laat staan de Koran. Leer meer over de Islam, voordat je Fortuyn afvalt, zou ik zo zeggen. Ik heb Pim vaak horen zeggen dat we niet de onschuldige moslims moeten aanvallen, maar uit moeten kijken voor het gevaar van de Islam, de enige godsdienst die verweven is met de politiek. Een scheiding van kerk en staat, zoals wij hier jaren voor gevochten hebben, kennen ze binnen de Islam niet. Wat betekent dit allemaal? Nou, als je daarop reageert, leer de Islam dan eens of leg me aub uit wat die verkondigd c.q. hoe die wordt uitgelegd!

Ik vindt het prachtig dat mensen uit alle hoeken hier op het Pim Fortuyn Forum reageren. Verzamel maar zoveel mogelijk feiten, want ik wil in mei als ik afgestudeerd ben op Pim verantwoordelijk op hem kunnen stemmen als realistisch democraat. Ik wil niet in dat hokje zijn naam aankruisen als er nog zovele vraagtekens zijn, maar hij krijgt van mij alvast een tien voor zijn inhoudelijke debatten die hij voert en zijn heldere visies.

Ik begrijp dat hij nog jaren moet groeien. Kok werd ook niet 1,2,3 een goede politicus. Ik heb respect voor Kok hoe hij nu sommige lastige kwesties oplost. Dat kon hij 8 jaar geleden ook niet. Pim Fortuyn zal zeker ver kunnen komen in de politiek, als hij (net als Kok) wat rijper, ouder en dus minder hard van leer gaat trekken (vroeger was Kok ook veel feller).

Ik ben nog niet 110% overtuigd van de integriteit van Pim, zoals ik dat ook niet was van Kok (toen ie van de vakbond in de regering opeens naar rechts trok!). Daarom doe ik onderzoek naar Pim en de Islam en ik stel voor dat we allemaal hetzelfde doen, alvorens iemand finaal de grond in te boren. Zeker bij iemand die de politiek weer levendig gaat maken! Ik zie wel dat Pim in de rechtse hoek thuishoort. Ik hoop daarom echt dat er een spraakmakende tegenhanger van Pim opstaat aan de linkerkant van de politiek. Mogelijk zou die rol weggelegd kunnen zijn voor Paul Rösenmoller. Als die man zich nog verder ontwikkelt in de debat-kunst, wordt het weer leuk en gaat ook de jeugd weer massaal naar de stembus. De discussies tussen Paul en Pim zullen hoge kijkcijfers gooien! (nu we toch het WK-voetbal missen is dit een mooie compensatie) Jongelui!

Sinds 11 september is de wereld veranderd. Ik verwacht veel van politiek links en rechts maar neem pas een beslissing in mei als ik genoeg informatie heb verzameld. Om dit te bereiken streef ik op het Pim Fortuyn Forum naar een balans tussen aantal voor- en tegenstemmers van Pim Fortuyn (fifty/fifty). Ik nodig links, rechts, katholiek, moslim, rood, blauw, jong, oud, rascist, pacifist echt iedereen uit om hier met elkaar te debatteren over Pim Fortuyn! Overtuig elkaar met zoveel mogelijk argumenten!

Deel: ' Nieuw Pim Fortuyn forum discussiefortuyn.nl '
Lees ook