EXTRA Nieuwsbericht

donderdag 30 mei 2002, 20.30 uur

Nieuw bureau Wieringerwerf feestelijk geopend
Wieringerwerf, donderdag 30 mei 2002.
Vanmiddag is het gloednieuwe politiebureau aan de Terpstraat geopend door vijf kinderen van basisschool 'Het Baken' uit die plaats. Ze knipten in de hal linten door die waren bevestigd aan met helium gevulde ballonnen. Hierdoor kwam een plaquette vrij met daarop de tegenwoordig extra actuele tekst van artikel 1 van de Grondwet (het antidiscriminatie artikel).
Voorafgaand aan deze opening waren er 75 genodigden bijeen in Hotel Wieringermeer. Daar werden speeches gegeven door de burgemeester van Wieringerwerf de heer Spekreijse, de architect Hoogeboom en de plaatsvervangend districtschef Anne Oostenveld. De architect overhandigde een cadeaucheque van 1500 euro. Oostenveld gaf deze door aan Ria Lammers van het Bureau Slachtofferhulp uit Nieuwe Niedorp. De politie heeft goede ervaringen met de vrijwilligers van dit bureau.

Open dag
Aanstaande zaterdag 1 juni is er aan de Terpstraat een open dag voor het publiek van 10.00 tot 16.00 uur. Volwassenen en kinderen kunnen dan de begane grond van het gebouw bekijken. Er is een clown en een speurtocht voor de jeugd, er worden diverse politievoertuigen tentoongesteld, er zijn hondendemonstraties, er staat er een 'kantelsimulator' en nog veel meer! De politie verwacht zo'n 500 belangstellenden.


Deel: ' Nieuw politiebureau Wieringerwerf feestelijk geopend '
Lees ook