RVU televisie


SIMEK ADVERTEERT!

Vanaf 4 januari 2000 starten de RVU educatieve omroep en haar Nederlands-Tsjechische presentator Martin Simek met de eerste aflevering van een nieuwe 13-delige reeks `Simek adverteert!'. Hij ontvangt mensen die gereageerd hebben op zijn oproep in de dagbladen en die de behoefte hebben hun ambities, talenten, visies en levensverhalen te etaleren.

Per aflevering van vijftig minuten stelt Simek vijf à zes onbekenden aan de kijkers voor. Ook Simek ziet deze mensen voor het eerst en is door de redactie op geen enkele manier voorbereid. Dat leidt tot spontane taferelen. Soms stuit Simek op een verhaal dat om meer dan de beschikbare tv-minuten vraagt. Gelukkig heeft Simek ook nog zijn `Kleur Bekennen' bij de RVU op Radio 5. Vanaf februari staan de afleveringen op radio, nu op de vrijdagavond tussen 18.00 en 19.00 uur, in dienst van het programma 'Simek adverteert!'. Daar waar op televisie slechts een tipje van de sluier wordt onthuld, schenkt de radio tijd en rust voor verdieping.

Dertien weken achter elkaar 'Simek adverteert!', vanuit het RVU-paviljoen in Hilversum. De setting is weer zo sober mogelijk. Er is nauwelijks een stoel om op te zitten.Simek, bij wie lange gesprekken standaard zijn, moet zich nu beperken tot acht à twaalf minuten per gast. `·imek adverteert!' is mede daardoor een spannende confronterende zoektocht naar boeiende karakters en talenten waar Nederland rijk aan blijkt te zijn.

Een programma van Femke van der Horst, Martin Simek en Ryanne Wiener. Eindredactie: Wim Beijderwellen.

MARTIN SIMEK, programmamaker van de RVU educatieve omroep verzoekt: "Wilt u uw levensverhaal, visie, ambitie of talent etaleren of een getuigenis afleggen? Doe dat bij mij in mijn televisie- en radioprogramma's!"

Reageren: RVU, t.a.v. redactie Simek, Postbus 1950, 1200 BZ Hilversum. 035-6771401 of simek@rvu.nl

Deel: ' Nieuw programma Simek Adverteert op televisie bij RVU '
Lees ook