Hewlett-Packard

NIEUW RECORD DATAWAREHOUSE BENCHMARK MET HP SUPERDOME SERVER EN ORACLE9i-DATABASE

Amstelveen, 22 augustus 2001 De benchmark die Hewlet-Packard en Oracle onlangs hebben uitgevoerd met de HP Superdome server, de Oracle9i-database en de HP Surestore disk array XP512 heeft alle records gebroken.

In de nieuwe 1.000 GB TPC-H benchmark voor één enkel systeem, werd het IBM RS6000 SP550 geclusterde systeem overtuigend verslagen. Met maar de helft van het aantal processors dat door IBM werd ingezet. De benchmark liet de beste prestaties per CPU (central processing unit) zien in vergelijking met die van IBM, NCR en Sun Microsystems.

Het voorgaande wereldrecord van de HP Superdome werd met 35 procent verbeterd. Dit laat zien dat de combinatie van de HP Superdome server, de Oracle9i-database en de HP Surestore disk array garant staat voor krachtige prestaties en een hoge ROI (return on investment).

De 1.000 GB TPC-H benchmark voor één enkel systeem bestaat uit 13.160 queries per uur (QphH). Dit komt neer op een bedrag van US$ 713/QphH. De TPC-H Benchmark is binnen de industrie een standaardtest die de mogelijkheden aangeeft om complexe ad-hoc queries binnen een grote database uit te voeren. Het is een real-world test voor beslissingsondersteunende en datawarehouse-applicaties.

Oracle Corporation provides the software that powers the Internet. Voor meer informatie over Oracle: https://www.oracle.nl

Hewlett-Packard is toonaangevend leverancier van oplossingen en diensten voor computing en imaging. HP maakt technologieën toegankelijk voor individuen en organisaties. Hiervoor ontwikkelt HP gebruikersvriendelijke apparaten, nuttige e-services en oplossingen voor een always-on internetinfrastructuur.

HP behaalde in 2000 een omzet van circa 48,8 miljard dollar. In Nederland heeft HP vijf vestigingen waar zo'n 3000 mensen werken. De omzet van Hewlett-Packard Nederland bedroeg in 2000 ruim 2,2 miljard gulden.

Oracle is een geregistreerd handelsmerk en Oracle9i is een handelsmerk of een geregistreerd handelsmerk van Oracle Corporation, Redwood City, Californië.

Deel: ' Nieuw record Datawarehouse Benchmark met HP Superdome server '
Lees ook