Nieuw schelpkalkcement Dakdekkersmortel


BORGER, 20100624 -- Een kapconstructie is aan werking onderhevig. Voor het vastleggen van vorsten en pannen is de veelal toegepaste starre cementgebonden metselmortel (met kalk) eigenlijk niet geschikt. Remix Droge Mortel BV. brengt onder de merknaam Sakrete een schelpkalkcement dakdekkersmortel 1:5:10 op de markt voor het in de specie leggen van vorsten en pannen.

Met deze aanduiding wordt gelijk de samenstelling aangegeven: 1 deel portlandcement, 5 delen schelpkalk en 10 delen zand. Met dit historisch beproefde recept zijn de beste eigenschappen van cement en schelpkalk in n mortel verenigd.

Cement zorgt voor een hogere aanvangssterkte en de schelpkalk voor de benodigde taaiheid en elasticiteit. De schelpkalk wordt gebrand van gewassen zeeschelpen en heeft unieke eigenschappen waaronder een veel hogere elasticiteit als cement en het zelfherstellend vermogen, waardoor het (haar)scheuroverbruggend is. Ideaal om de werking van de kapconstructie op te kunnen vangen.

Toevoegingen van kunststof vezels en hechtingsverbeteraar staan garant voor een goede buigtreksterkte en hechting. Sakrete schelpkalkcement Dakdekkersmortel wordt geleverd in zakken van 25 kg. Meer weten?
Overige schelpkalkcement produkten? Kijk op www.sakrete.nl.


Deel: ' Nieuw schelpkalkcement Dakdekkersmortel '
Lees ook