Nieuw Snor-boek: Het Snelle Taartenboek


UTRECHT, 20110921 -- Het kan écht: taarten bakken zonder mixer, zonder zeef en zonder eieren te splitsen. Zelfs zonder afwas! Nou ja, nauwelijks afwas. In dit boek vind je 50 recepten voor taarten en cupcakes, die je in maximaal een uur op tafel zet. Deze ingenieuze bakmethode komt uit Amerika en is voor de Nederlandse markt bewerkt door Elsbeth Louis voor Uitgeverij Snor. Het prachtige boek is vormgegeven door Studio Boot. Het boek wordt op 6 oktober om 17 uur in het bijzijn van de makers gepresenteerd bij de Kookboekhandel op de Haarlemmerdijk in Amsterdam.

Amerikaanse methode
De supersnelle Amerikaanse methode werkt heel simpel: eerst smelt je boter, suiker, eventueel chocolade in een steelpannetje, vervolgens voeg je eieren, bloem en andere droge ingrediënten toe. Je roert het beslag door elkaar met een pollepel, gewoon in die ene steelpan en that’s it. Op deze ingenieuze manier krijg je precies hetzelfde cakebeslag als wanneer je minutenlang eieren klopt en bloem zeeft en je hele keuken onder de beslagklodders zit.

Over de makers
De methode is ontwikkeld door de Amerikanen Edward Schloss en Ken Bookman. Zij experimenteerden 25 jaar lang om tot de beste recepten te komen. De Amerikaanse recepten zijn bewerkt voor de Nederlandse markt door fervent taartenbakster Elsbeth Louis. Studio Boot uit Den Bosch deed de prachtige vormgeving en typografische illustraties van het boek, evenals de fotografie. De foodstyling is gedaan door Anoek Lorjé. Studio Boot gaf eerder verschillende boeken vorm voor Uitgeverij Snor en won daarmee diverse prijzen als onder andere een Gourmand Cookbook Award voor mooiste omslag (Zelfgeoogst en omslag Soepkalender, cover Toet- en Taartkalender).

Over Uitgeverij Snor
Uitgeverij Snor is een uitgeverij die slimme, speelse en mooi vormgegeven boeken uitgeeft die leuk zijn om te lezen en nog leuker zijn om te krijgen. Dit najaar is het vijf jaar geleden dat hun eerste uitgave ‘Naaien enzo’ verscheen.


Titel:  Het Snelle Taartenboek
Auteur: Edward Schloss en Ken Bookman
Nederlandse bewerking: Elsbeth Louis
Vormgeving: Studio Boot
ISBN: 978-90-79961-20-7
Aantal pagina’s: 128
Prijs: € 18,95


Deel: ' Nieuw Snor-boek Het Snelle Taartenboek '
Lees ook