Nieuw Snor-boek: Ontdek je Stad


Utrecht, 20160422 -- Utrecht: Stap je voordeur uit en het avontuur begint. Ontdek de stad waarin je woont. Om kinderen buiten te laten spelen hoef je niet in het groen te wonen of het op te zoeken, ook in de stad zijn veel avonturen te beleven. Het boek ‘Ontdek je Stad’ van Martine Sluijter neemt kinderen mee op 50 spannende expedities. ‘Ontdek je Stad’ verschijnt 24 april bij Uitgeverij Snor.

"Mooi hoor, die natuurdoeboeken, maar hoe vaak zijn stadskinderen nu echt in de natuur? Stadskinderen hebben ook recht op een doeboek voor in de stad. Niet alleen maar ter vermaak, zo’n stadsdoeboek stimuleert ook het buitenspelen”, aldus auteur Martine Sluijter die werkt als ruimtelijk regisseur bij de Gemeente Utrecht.

Niet eerder combineerde een boek voor kinderen stedenbouwweetjes met doedingen, lijstjes, spelletjes en tips als: kraak nummerbordcodes, teken de Big Five, maak een tijdcapsule, versier je buurt met zaadbommen en graffiti, knutsel je eigen stad en nog veel meer. Op deze manier ontdekken kinderen hun eigen stad en andere steden op een speelse manier. Weg bij dat beeldscherm, de avonturen liggen buiten op je te wachten.

Over de makers

Auteur Martine Sluijter studeerde verkeerskunde, milieukunde en stedenbouwkunde en werkt tegenwoordig als ruimtelijk regisseur bij de Gemeente Utrecht. Ze is ook moeder van drie kinderen. De illustraties en vormgeving zijn van Maartje Kuiper, die al verschillende boeken voor Snor illustreerde.

Over Uitgeverij Snor

Uitgeverij Snor is een uitgeverij van slimme, speelse en mooi vormgegeven boeken die leuk zijn om te geven en te krijgen.

Auteur: Martine Sluijter
Illustraties en vormgeving: Maartje Kuiper
Formaat: 235 x 162 mm
Aantal pagina’s: 128

Bindwijze: paperback
Release: 24 april 2016
Prijs: €14,99

ISBN: 978-94-631-40126
NUR: 217


Deel: ' Nieuw Snor-boek Ontdek je Stad '
Lees ook