Nieuw Snor-boek: Pubers! Handleiding voor ouders


Utrecht, 20140417 -- Iedere ouder worstelt ermee als de kinderen gaan puberen. De blik keert zich naar buiten, ze vinden ouders niet meer zo interessant en ze doen dingen die ouders angst inboezemen. Voor ouders kan het verdomde lastig zijn. Hoe moet je omgaan met gamende zombies en lippenstift-smerende meisjes? Gerard Janssen zocht dit en meer uit voor het boek Pubers! Handleiding voor ouders. Het boek verschijnt 20 april 2014 bij Uitgeverij Snor.

Voor Pubers! sprak Gerard Janssen met bioloog Suzanne Albers, antropologen Alice Schlegel en Bonnie Hewlett, testosteronprofessor Jack van Honk, hersenwetenschappers Jiska Peper en Berna Guroglu en psychologen Justine Pardoen en Martine Delfos. Ieder laat vanuit een ander perspectief zien wat een bruisende tijd de puberteit is, hoe belangrijk deze periode is voor de ontwikkeling van een boeiende persoonlijkheid, en hoe belangrijk het is dat pubers hun ouders saai en oud vinden.

Creatief brein
"Het beeld van een 'onvolwassen brein' doet het puberbrein geen recht," zegt Gerard. Pubers hebben een creatief en flexibel brein dat perfect is toegerust om te doen wat pubers moeten doen. De wereld opnieuw uitvinden, de wereld veranderen en nieuwe vrienden maken. Janssen: "Je zou bijna kunnen zeggen: hoe moeilijker ze doen en hoe meer de ouders wakker liggen, hoe beter. Ik hoop dat dit boek puber-ouders nieuwe energie geeft om rustig te reageren op al het puberale gedoe met seks, games, alcohol en vrienden en vriendinnen."

Over de auteur
Gerard Janssen schreef eerder o.a. Zoons!, Dochters! en het Zwangerschapsboek voor Mannen. Meerdere titels zijn in het Frans, Duits en Engels vertaald. Het Schwangerschaftsbuch für Männer is een bestseller in Duitsland. In Amerika verschijnen dit voorjaar Cheerful in 100 days, Dear Mom, Dear Dad en In the Backseat.

Over Uitgeverij Snor
Uitgeverij Snor is een uitgeverij van slimme, speelse en mooi vormgegeven boeken die leuk zijn om te lezen en nog leuker om te krijgen. En eigenlijk nog leuker om te geven nadat je ze gekocht hebt.

Titel: Pubers! Handleiding voor ouders
Auteur: Gerard Janssen
Illustraties: Lobke van Aar
Vormgeving: Studio 100 %
ISBN: 978-90-799-61-009
Aantal pagina’s: 128
Formaat: 135 x 155 mm
Uitvoering: gebonden
Prijs: € 15,95
Verschijnt: 20 april 2014


Deel: ' Nieuw Snor-boek Pubers! Handleiding voor ouders '
Lees ook