NCRV

Nieuw toeristisch programma 'Worldwide' .

Uitzending:
vanaf dinsdag 5 januari 1999

19.00 uur NCRV, Nederland 1

'Worldwide' met 4 presentatoren.

Op 5 januari start de NCRV met het nieuwe programma 'Worldwide'. Een toeristisch programma, gepresenteerd door Annette Barlo, Bianca van der Geest, Klaas Drupsteen en Heidi Iepema. In het programma draait het om cultuur, actie en natuur. In iedere uitzending nemen de presentatoren de kijker mee naar sportieve of culturele attracties in binnen- en buitenland. Ze leven zich uit in de lucht, op het water, in de bergen of gewoon op het platteland.

Een aflevering bestaat uit drie onderwerpen waarin steeds een ander land centraal staat. De presentatoren nemen ieder enkele landen voor hun rekening. Zo wordt bijvoorbeeld een kanotocht in Denemarken gecombineerd met een overnachting in het oudste hotel van Nederland en een bezoekje aan de Spaanse rijschool in Andalusië. Verder komen onder andere aan bod, wind-surfen in Tarifa, canoying in Les Arcs en een bezoek aan Legoland in Denemarken. Andere bestemmingen die in de eerste twaalf afleveringen ook worden bezocht zijn onder andere Denemarken, Bretagne, Andalusië, Turkije, Zweden Engeland en het Caribische gebied.

Klaas Drupsteen presenteerde eerder Geestkracht 11, Annette Barlo speelt in Oppassen!, Bianca van der Geest presenteerde enkele afleveringen van 'Weg van de Snelweg' en Heidi Iepema is de presentatrice van BUZZ, het radio 3 FM-programma voor jongeren.

Aflevering 1

Wie Vikingen zegt denkt niet direct aan Denemarken. Annette Barlo neemt ons onder andere mee naar de grootste Vikingenbegraafplaats van Denemarken (500 graven) en laat ons zien dat de herinnering aan dit ruige volk nog sterk leeft onder de Deense bevolking. Tevens brengt ze een bezoek aan het jaarlijkse Vikingfestival in de buurt van Arhus. In het Caribische gebied zien we Heidi Iepema al snorkelend het gebied verkennen. Verder in deze aflevering trekt Klaas Drupsteen in Les Arcs zijn wetsuit aan en stort zich in de verschillende wildwateravonturen zoals canoying, de nieuwste rage hydrospeed en hij verkent op een rubbervlot de rivieren.

Aflevering 2

Vroeger werd het gedaan uit pure armoede, strandjutten, tegenwoordig leeft niemand er meer van, maar gejut wordt er nog wel degelijk. Bianca brengt een bezoek aan Maarten Boon, hij is jutter in hart en nieren en rondom zijn huis staat alles uitgestald wat hij ooit gejut heeft. En dat is veel! 's Zomers organiseert hij jutterstochten voor de toerist en gaat hij met paard en wagen het strand op. Want wat je daar allemaal vindt..

Verder zullen Annette Barlo en Heidi Iepema ook een bezienswaardigheid in het buitenland bezoeken. Annette in Turkije en Heidi in de Carribean.

Deel: ' Nieuw toeristisch programma 'Worldwide' bij NCRV '
Lees ook