AutoRai

Nieuw topmodel van Mitsubishi met V8 GDI-motor 25-1-00. Mitsubishi introduceert twee zeer luxe modellen voor de Japanse markt. De Proudia is een compleet uitgeruste sedan met een lengte van vijf meter. De Dignity gaat nog een stapje verder. Deze verlengde limousine is bedoeld voor mensen die zich met chauffeur laten vervoeren. Beide topmodellen zijn voorzien van de nieuwste technologieën. Nieuwe GDI-motoren, waaronder een 4,5 liter V8, zorgen voor de aandrijving.

De Proudia sedan biedt de inzittenden een weergaloos comfort en veel binnenruimte. Het interieur is voorzien van houtinleg en de meest luxe bekledingsmaterialen. De inzittenden kunnen iedere zitting elektrisch verstellen en met de automatische airconditioning de temperatuur rechts en links gescheiden regelen. Voor de aandrijving zorgt een GDI-motor. De 3.5-liter V6 levert 240 pk bij 5.500 toeren per minuut en heeft een koppel van 343 Nm bij een toerental van 2.500. De
4.5-liter V8 is de grootste van de GDI-motorenfamilie. Deze levert 280 pk bij 5.000 toeren en een koppel van 412 Nm bij 4.000 toeren. Beide motoren voldoen aan de huidige strenge Japanse normen op het gebied van uitlaatgassen en brandstofverbruik. De V6 GDI zelfs aan die van 2010.

Veiligheid op hoog niveau
Ook op het gebied van veiligheid ontbreekt het de topmodellen aan niets. Het Mitsubishi RISE systeem (Realised Impact Safety Evolution) beschermt de inzittenden tegen de gevolgen van een aanrijding. Verder waarschuwt het optionele Driver Support System (DSS) wanneer de bestuurder bijvoorbeeld een voorligger te dicht benaderd. Een ander voorbeeld is Preview Distance Control. Dit zorgt ervoor dat de op cruise control rijdende auto automatisch gas terugneemt wanneer de voorligger te dicht wordt benaderd.

Massage
De Dignity gaat een stap verder dan de Proudia. De Engelse term staat voor de grootsheid en klasse van de 2150 kilo wegende limousine. Hij is 285 mm langer en 10 mm hoger dan de Proudia. Het verlengde achtercompartiment biedt de inzittenden Mitsubishis Super Executive Seat System. Door de achterleuning van de passagiersvoorstoel elektrisch naar voren te klappen ontstaat een comfort en beenruimte dat gelijk staat aan dat van een vliegtuig zitplaats in de eerste klas. De ingebouwde massagestand zorgt voor optimale ontspanning. Onder de kap van deze limousine ligt de 4,5-liter V8 GDI motor. Voorzien van de meest hoogwaardige technieken is deze auto uitermate geschikt voor de captains of industry.

Deel: ' Nieuw topmodel van Mitsubishi met V8 GDI-motor '
Lees ook