Nieuw veiligheidssysteem voor OCI en ETT


Rotterdam, Europoort, 20140527 -- In een omgeving als Europoort is het van groot belang om bij een calamiteit exact te weten waar zich personen bevinden. Daarom wordt bij OCI en ETT momenteel een systeem geïmplementeerd waarmee op elk gewenst moment zichtbaar is wie zich waar bevind. Met dit systeem kunnen de hulpdiensten direct in actie komen, zonder tijd te verliezen aan het tellen van medewerkers en bezoekers op basis van registratielijsten.

Wij waren al bezig met de voorbereidingen voor een nieuw toegangsysteem toen we dit product “SHEQ-Track” tegen kwamen. Aldus Dennis van der Laan, project manager ETT. Onze veiligheidsmanager was direct enthousiast en toen bleek dat het eenvoudig te koppelen was met het toegangssysteem heeft de directie besloten het gelijk mee te nemen in dit project.

Dennis Landman, Safety, Health en Quality manager bij OCI. Mijn grootste probleem met oefeningen was dat ik niet wist waar mijn mensen waren. Dit moet met het nieuwe systeem opgelost zijn. 

Alle medewerkers en bezoekers krijgen een toegangspasje van SHEQ-Track, waarin een speciale chip is verwerkt. Vervolgens kan via antennes, die op verschillende plaatsen van het terrein staan opgesteld, worden vastgesteld wie zich waar op welk moment bevind. Deze positiebepaling gebeurt via een soort van  driehoeksmeting, net zoals het GPS-systeem dat via satellieten doet. 

Het veiligheidssysteem is zo opgezet dat het ook bij brand of zelfs een explosie blijft werken. Elke antenne heeft een eigen accu met zonnecel en als lokaal het internet uit zou vallen, bijlft het systeem via GPRS toegankelijk voor de hulpdiensten. Normaal gesproken is de data toegankelijk via een internet-applicatie, die tijdens een calamiteit toegankelijk is voor de betrokken hulpdiensten en iedereen die hiertoe geautoriseerd wordt. 

OCI Nitrogen is in Europa één van de marktleiders in minerale meststoffen. Daarnaast zijn zij wereldwijd de grootste producent van melamine. De ammoniak die zij produceren is de basis voor zowel de meststofproductie als voor de productie van melamine.

ETT (Euro Tank Terminal) is een olie op- en overslagterminal. Op de terminal in Rotterdam werken zij aan op- en overslag van verschillende olieproducten. ETT heeft een opslagcapaciteit van1.100.000 m3.


Deel: ' Nieuw veiligheidssysteem voor OCI en ETT '
Lees ook