STICHTING AMREF FLYING DOCTORS


Nieuw vliegtuig voor AMREF Flying Doctors

De Nationale Postcode Loterij kende op donderdag 30 januari een bedrag van 203 miljoen euro toe aan 44 goede doelen. AMREF Flying Doctors, één van deze goede doelen, mocht een cheque ter waarde van 1 miljoen euro in ontvangst nemen. Dit bedrag wordt aangewend voor structurele en medische hulp in Afrika, vooral Oost Afrika. Daar bestrijdt AMREF veelvoorkomende en vaak dodelijke ziektes, zoals aids/hiv en malaria, en zorgt zij voor de nodige medische en structurele voorzieningen voor kwetsbare bevolkingsgroepen. Door de dertiende, extra trekking van de Nationale Postcode Loterij kan een bijzondere, gevleugelde wens van AMREF Flying Doctors in vervulling gaan. De deelnemers van de Nationale Postcode Loterij maakten het mogelijk dat, voor de aanschaf van een nieuw vliegtuig, een cheque van 2.075.000 euro werd overhandigd.

Tijdens het Goed Geld Gala in Kasteel ter Haar in Haarzuilens maakte de heer B. Poelmann, voorzitter van de Nationale Postcode Loterij, een omzet van 338 miljoen euro bekend. Een groei van 15 procent ten opzichte van vorig jaar. Van de bijdrage van de deelnemers, die meedoen met de Nationale Postcode Loterij, gaat 60 % naar goede doelen. Van alle loterijen in Nederland staat de Nationale Postcode Loterij het hoogste percentage af aan goede doelen.

In de afgelegen gebieden van Kenia, Tanzania en Oeganda voorzien de artsen en verpleegsters van AMREF jaarlijks circa 18.000 mensen van medische hulp. Daarnaast besteden zij ongeveer 10.000 uur aan het trainen van lokale gezondheidswerkers. Door de komst van het nieuwe vliegtuig wordt de capaciteit uitgebreid met 25 %. Het vliegtuig, een Cessna Grand Caravan, wordt naar verwachting over een half jaar geleverd en zal via een feestelijke, korte stop in Nederland naar Afrika worden gevlogen.

EINDE BERICHT

Contactpersoon:
Mevrouw C.H. van Haeften
Directeur AMREF Flying Doctors

Telefoon 071 - 576 94 76
Fax 071 - 576 37 77

AMREF Flying Doctors Nederland is een non-profit organisatie, die fondsen werft voor de African Medical and Research Foundation. AMREF biedt structurele en medische hulp aan kansarme bevolkingsgroepen in Afrika. Het hoofdkantoor van AMREF is gevestigd in Nairobi, Kenia.

30 jan 03 17:47

Zoekwoorden:

Deel: ' Nieuw vliegtuig voor AMREF Flying Doctors '
Lees ook