Nieuw voorleesboek over kanker voor de allerkleinsten


ROTTERDAM, 20131128 -- Jonge kinderen die leven in een gezin waar één van de ouders lijdt aan kanker kunnen soms lastig met de situatie omgaan. Om hen daarbij te helpen, is het zaak om zo eerlijk en duidelijk mogelijk te communiceren. Het nieuwe voorleesboek ‘Ssst, Mama Slaapt’ voor peuters en kleuters kan hierbij helpen, en is vanaf vandaag te bestellen.

In het boek heeft mama kanker. Omdat mama ziek is, moeten Puck, Pop en Tidsy af en toe stil zijn en dat is soms best moeilijk. Maar waarom moeten de kinderen stil zijn, en wat is kanker dan  precies? Met dit voorleesboek kunnen jonge kinderen op zoek gaan naar het antwoord.

Voorlezen
In het boek is mama de hoofdpersoon, maar de kinderen zijn net zo belangrijk. Want er verandert veel als één van je ouders ziek wordt en kanker krijgt. Het boek kan door iedereen aan jonge kinderen worden voorgelezen, en kan een hulpmiddel zijn om het onderwerp thuis, op school of op de kinderopvang bespreekbaar te maken.

Extra aandacht voor de kinderen
Wij willen met behulp van dit prentenboek een leeftijdscategorie aanspreken die door velen nog als ‘te jong’ gezien wordt. Juist jonge kinderen hebben duidelijkheid nodig als één van de ouders ziek wordt. Uit onderzoek blijkt dat gevolgen voor jonge kinderen worden onderschat als één van de ouders in het gezin kanker krijgt. Kinderen worden in deze moeilijke periode vaak onzeker en verdienen extra aandacht. Met behulp van dit prentenboek kan het onderwerp bespreekbaar gemaakt worden.

Sponsoring voor het goede doel
Ons doel is om dit boekje zo breed mogelijk te verspreiden. Daarom zoeken we naast de losse verkoop ook een grote sponsor, zodat we dit boekje gratis kunnen uitdelen in de grote ziekenhuizen. De overige opbrengst van het boekje doneren we aan stichting Bedje op de Bank. Deze stichting wil graag meer informatie bieden aan jonge kinderen en hun ouders als zij geconfronteerd worden met kanker.

Sssst, Mama Slaapt verschijnt in maart 2014 bij Uitgeverij van Brug, maar is vanaf 28 november 2013 al te bestellen via de websites mamaslaapt.nl, uitgeverijvanbrug.nl of boekenroute.nl .

Facebook en Twitter
We willen graag mensen met elkaar verbinden. Volg ons op facebook.com/Ssst.Mama.Slaapt  of op twitter.com/mamaslaapt en laat je eigen verhaal of reactie achter.

De makers
Sssst, Mama Slaapt is een gezamenlijk initiatief van Marloes Prins, Ingrid Schaap en Femke Wieringa. Door eigen ervaring en door ervaringen van vrienden en familie werden zij geïnspireerd om een voorleesboek te maken. Kijk voor meer informatie over de makers op www.mamaslaapt.nl  

 


Deel: ' Nieuw voorleesboek over kanker voor de allerkleinsten '
Lees ook