AutoRai

28-9-2001

Nieuwe 1,6 liter motor voor Chrysler Neon

Chrysler maakt de Neon nog aantrekkelijker, door het leveringsprogramma van deze sportieve sedan uit te breiden met een versie voorzien van een geheel nieuw ontwikkelde 1,6-liter benzinemotor.

De nieuwe motor levert een vermogen van 85 kW/115 pk. De maximale trekkracht bedraagt 157 Nm bij 4500 toeren per minuut. Met deze krachtbron bereikt de Neon een topsnelheid van 185 km/h.

De Neon met 1.6 liter motor wordt geleverd in combinatie met een handgeschakelde vijfversnellingsbak, in de SE- en LE uitvoeringen.

Vanzelfsprekend blijft de Chrysler Neon ook leverbaar met de bekende 2.0i 16v SOHC benzinemotor, goed voor een vermogen van 98 kW/133 pk. Deze kan naar keuze worden gecombineerd met een vijfversnellingsbak of een viertraps automatische transmissie. Deze Neon is er in drie verschillende uitrustingsniveaus, de SE, LE en LX.

De Chrysler Neon is een sportieve en complete sedan die veel te bieden heeft. Airconditioning, elektrisch bedienbare ramen vóór, airbags voor bestuurder en passagier en een in hoogte verstelbaar stuurwiel behoren onder andere tot de standaarduitrusting van iedere Neon. Optioneel is bovendien ABS met traction control.

De prijslijst voor de Chrysler Neon 1.6 begint bij 16.500 /NLG 36.361,22. Deze nieuwe variant staat nu bij alle Chrysler-dealers.

Zoekwoorden:

Deel: ' Nieuwe 1,6 liter motor voor Chrysler Neon '
Lees ook