Nieuwe 2D naar 3D video conversie dienst


NIJMEGEN, 20100423 -- Omdat 3D TV's, 3D uitzendkanalen en 3D bioscopen als paddestoelen uit de grond springen, ontstaat bij content eigenaren steeds vaker de wens om 2D video om te zetten naar 3D. Het is een feit dat mensen meer willen betalen voor 3D, dus heeft 2D minder waarde dan 3D content. Eerder deze maand werd bekend dat (in de VS) 3D films al voor 33% van de bioscoop omzet verantwoordelijk waren en dat met slechts 4 speciale 3D films.

Afgelopen jaar heeft 3D media bedrijf Zero Creative haar 2D naar 3D conversie service voor autostereoscopische 3D Displays (zonder 3D bril), zoals haar eigen xyZ 3D Display gelanceerd. Nu introduceert het bedrijf een speciale conversie dienst om 2D content om te zetten in spannende stereoscopische 3D, de wereldwijde 3D standaard.

De dienst is verdeeld in drie verschillende kwaliteitsniveaus, van basis tot hoge tot extreme kwaliteit. In alle gevallen wordt de content beeldje voor beeldje handmatig omgezet i.p.v. een geautomatiseerd proces. Deze benadering resulteert in een zeer hoge mate van echtheid en voorkomt fouten. De diverse kwaliteitniveaus bepalen het verschil in 3D perceptie en in de `extreme' kwaliteit gaat het ook om extra optische beeld correcties en speciale 3D toevoegingen.

Het arbeidsintensieve proces is een bewuste keuze van het bedrijf. "Het omzetten van 2D naar 3D is een delicaat proces," zegt CEO Jean-Pierre van Maasakker, "het is in het belang van onze industrie om hoge kwaliteit 3D te leveren. Als we niet de hoogste kwaliteit 3D conversie leveren, bestaat de kans dat het publiek teleurgesteld wordt in 3D en dat mogen we niet riskeren."

Zelfs voor nieuwe video producties, kan conversie een goed alternatief zijn voor het direct in 3D filmen, omdat 3D opnames nog steeds duur en technisch ingewikkeld zijn voor vele producers. "Direct in 3D filmen kan fantastisch zijn, maar kan ook uitlopen op een catastrofe, zonder de juiste apparatuur en ervaring. Onze conversie dienst kan dus veel tijd, problemen en geld besparen," aldus van Maasakker.

Een ander uniek aspect van de nieuwe conversie dienst is dat Zero Creative meerdere 3D formaten ondersteunt, zoals stereoscopisch (linker- en rechterbeeld), diverse anaglyphen (kleuren filtering) n autostereoscopische formaten (multiview). Dit betekent dat geconverteerde video "future ready" is, zelfs voor nog in de toekomst te ontwikkelen standaarden. Deze vorm van herbruikbaarheid heeft grote voordelen.

Voor deze nieuwe 2D naar 3D conversie service, richt het bedrijf zich in eerste instantie op het omzetten van bestaande en nieuwe films, promotionele opnamen, documentaires en commercials. Nadat de content is omzet, kan deze vertoond worden in een toenemend aantal 3D bioscopen, 3D TV kanalen, als 3D projectie tijdens beurzen en natuurlijk thuis op de nieuwe 3D TV's.

Zero Creative is een gespecialiseerd 3D bedrijf, gevestigd in Nijmegen. Het bedrijf staat wereldwijd bekend om haar autostereoscopische xyZ 3D Displays, gebaseerd op lenticulaire technologie, haar unieke 3D Digital Signage oplossingen en hoogwaardige 2D naar 3D conversie diensten. Met deze producten speelt het bedrijf een toonaangevende rol in binnen- en buitenland.

www.zerocreative.com


Deel: ' Nieuwe 2D naar 3D video conversie dienst '
Lees ook