COBRA MUSEUM

Nieuwe aanwinsten collectie Cobra Museum meteen te zien

Nieuwe aanwinsten voor collectie - meteen te zien in het Cobra Museum!

Het Cobra Museum voor Moderne Kunst Amstelveen heeft haar Cobracollectie na de recente spectaculaire aankoop van het schilderij 'Women, Children, Animals' van Karel Appel uit 1951 (voor ruim 815.000 euro) verder uitgebreid met vijf bijzondere historische Cobra kunstwerken.

Tijdens de begin deze week gehouden kunstveilingen bij Sotheby's en Christie's te Amsterdam kocht het museum een vroeg schilderij uit 1949 van Asger Jorn, een tekening in gemengde techniek van Lucebert uit 1954, een schilderij van Atlan uit 1949, alle drie zonder titel, en het pré-Cobra schilderij 'Man and Birds' uit 1943 van Carl-Henning Pedersen. Eerder werd in Denemarken het schilderij 'White tree' uit 1949/50 van William Gear verworven. Met de aankopen is een bedrag gemoeid van ruim 93.000 euro.

Het schilderij van Karel Appel arriveerde afgelopen maandag uit New York en kreeg meteen een plaats in de Cobra tentoonstelling van het museum. Ook de andere aanwinsten voor de collectie worden door het Cobra Museum meteen na aankomst, naar verwachting met ingang van het eerste weekend in juni, tentoongesteld.

Informatie: Lieke Fijen, tel. 020-5475038 of email: l.fijen@cobra-museum.nl

29 mei 02 14:08

Deel: ' Nieuwe aanwinsten collectie Cobra Museum meteen te zien '
Lees ook