Nieuwe Advance Voice Technology bv richt zich volledig op spraaktechnologie

Ontwikkeling van applicaties met geïntegreerde spraakherkenning voor specifieke markten

Heemstede, 7 mei 1999 - De nieuw opgerichte besloten vennootschap Advance Voice Technology (AVT) gaat zich volledig richten op de zeer snel groeiende wereldwijde markt voor spraakherkenningstechnologie, die naar verwachting zal toenemen tot 4 à 8 miljard dollar in 2001 (bron: RABO International). Deze groei wordt mede veroorzaakt door het feit dat in de nabije toekomst vele bedrijven en bedrijfstakken zullen overstappen van invoer via het toetsenbord en de muis naar invoer door middel van spraakherkenning. AVT verwacht dat de ontwikkeling van spraaktechnologie is te vergelijken met de snelle groei van Internet.

AVT is een zusteronderneming van Advance Technology bv, dat sinds 1985 distributeur is van Dragon spraakherkenningssoftware. Dragon Systems heeft op spraakherkenningsgebied baanbrekend werk verricht en specialiseert zich op dicteer spraakherkenning van hoge kwaliteit. Met NaturallySpeaking was Dragon de allereerste die op de markt kwam met continue spraak. Dragon Systems zal medio dit jaar uitkomen met een Nederlandse versie. Advance Voice Technology richt zich op spraakherkenning in de breedste zin des woords. Naast de verkoop van standaardapplicaties voor spraakherkenning zal AVT zich gaan toeleggen op het ontwikkelen van maatwerkapplicaties waarin spraaktechnologie geïntegreerd wordt. Bovendien zal AVT toepassingen ontwikkelen voor specifieke doelgroepen, waaronder de juridische, de medische, de zakelijke, de industriële, en de financiële dienstverlening, alsmede voor de politie. Voor de ontwikkeling van deze oplossingen is een overeenkomst gesloten met Lernout & Hauspie, de Belgische producent van software voor spraakherkenning, die AVT de benodigde hulpmiddelen zal leveren. Daarnaast zal AVT ook VoiceXpress als standaard oplossing gaan verkopen voor de zakelijke markt.

Ook zal AVT hardware leveren die geschikt is voor spraakherkenning. Daarvoor heeft AVT onder andere een overeenkomst afgesloten met VIA, een producent van "Wearable PC's": volledig functionele, draagbare PC's die aan een riem om het middel worden gedragen en die bediend worden door middel van spraakherkenning.

Advance Voice Technology bv
Advance Voice Technology bv (AVT) is een zusteronderneming van Advance Technology bv, dat in Nederland sinds 1985 ervaring heeft opgedaan met producten voor spraakherkenning. Advance Voice Technology levert software en hardware die geschikt is voor alle vormen van spraakherkenning. Advance Voice Technology levert zowel standaard- als maatwerkoplossingen en heeft overeenkomsten gesloten met toonaangevende producenten op het gebied van spraakherkenningstechnologie. Dit persbericht en andere persinformatie van Advance Voice Technology kunt u ook vinden op de Advance Voice Technology web site. Deze is te vinden op www.advance-voice.nl

Advance Technology bv
Advance Technology is gespecialiseerd in producten voor communicatie, mobiliteit en connectiviteit. Advance Technology beschikt over een zeer breed eigen assortiment mobiele computers en is tevens distributeur van Mitsubishi-computers. Dit persbericht en andere persinformatie van Advance Technology kunt u ook vinden op de Advance Technology website. Deze is te vinden op www.advance-computers.nl

Deel: ' Nieuwe Advance Voice Technology bv voor spraaktechnologie '
Lees ook