Nieuwe app voor juridische kennisdeling op internationaal niveau


Lancering eerste internationale juridische kennisapp

ARNHEM, 20140423 -- 23 april 2014 - Dirkzwager advocaten & notarissen, de Nederlandse initiatiefnemer lanceert in samenwerking met de internationale alliantie van advocatenkantoren in Europa, Trans-European Law Firms Alliance (TELFA) de eerste internationale, juridische kennisapp Global Law. Deze Engelstalige app maakt het vanaf heden voor iedere internationale onderneming mogelijk om wereldwijd kennis te vergaren over juridische zaken. De app geeft internationaal opererende ondernemingen te allen tijde mobiele toegang tot relevante informatie over wet- en regelgeving in de markten waarin zij zakendoen. Naast de app lanceren de initiatiefnemers een volledig vernieuwd platform: https://www.legalknowledgeportal.com .

[Foto: Nieuwe app voor juridische kennisdeling op internationaal niveau] De  app is een logische uitbreiding van het platform met als doel om internationale artikelen  makkelijker vindbaar en leesbaarder  te maken. De app selecteert informatie op basis van de persoonlijke voorkeuren van de gebruiker die zelf de rechtsgebieden en de landen kiest. Het platform is zo ontwikkeld dat het goed te lezen is op zowel desktop computers, tablets en smartphones. De basis is een steeds groeiend bestand van actuele artikelen over internationale wetgeving.  Ongeveer 70 aangesloten advocatenkantoren in Europa, Amerika en de BRIC-landen, waaronder de bij advocatennetwerk USLAW aangesloten kantoren uit de VS,  Canada en Zuid Amerika leveren in de app kennis over hun eigen jurisdictie. Het aantal aangesloten kantoren breidt zich voortdurend uit. Dirkzwager advocaten & notarissen is verantwoordelijk voor de redactionele bijdragen uit Nederland.

“We zijn zeer verheugd over de lancering van de app die juridische kennisdeling nu naar een nog hoger niveau tilt. Wij zetten ons actief in voor het delen van kennis en beschouwen dit als een essentieel onderdeel van onze dienstverlening aan onze cliënten. De samenwerking met TELFA en USLAW is uniek en maakt kennisdeling op internationaal niveau mogelijk”, aldus Marcel Hielkema, Managing Director bij Dirkzwager advocaten & notarissen.

[Illustratie bij lancering eerste internationale juridische kennisapp]


Dirkzwager advocaten & notarissen onderscheidt zich als kantoor door actief juridische kennis te delen, waarbij het inzet op zowel traditionele als innovatieve media. In 2011 introduceerde Dirkzwager al een Nederlandse juridische kennispagina www.partnerinkennis.nl en de lancering van de bijbehorende kennis app. Dirkzwager won hiermee zowel de SDU prijs voor ‘meest innovatieve kennisdeler in de advocatuur 2011’ als de ‘KNB innovatieprijs 2011’.  Dirkzwager’s activiteiten omvatten onder meer een openbare juridische bibliotheek, de Dirkzwager Academy waar actief kennis wordt gedeeld door middel van meer dan 100 workshops en lezingen op jaarbasis, en de publicatie van meer dan 1000 juridische artikelen per jaar op het Nederlandstalige digitale kennisplatform www.partnerinkennis.nl met bijbehorende app KennisBoek.

[Illustratie bij lancering eerste internationale juridische kennisapp]


De app Global Law kan gratis worden gedownload via de officiële Apple store onder de naam “Global Law” of via de website https://www.legalknowledgeportal.com .

Zie het persbericht in pdf-formaat.


Deel: ' Nieuwe app voor juridische kennisdeling op internationaal niveau '
Lees ook