Gemeente Oosterhout


Weer aantal nieuwe attracties op Oosterhoutse kermis

De Oosterhoutse kermis mag zich ook dit jaar weer verheugen in de komst van een aantal voor Oosterhout nieuwe attracties. Zij zullen samen met het vertrouwde kermisvermaak een plaats krijgen op de Markt, Heuvel, Heuvelstraat en Bouwlingplein. In totaal telt de kermis zo'n zestig attracties.

Nieuw voor Oosterhout is bijvoorbeeld de "Blower", een snelheidsmolen met scharnierende armen waaraan drie bakjes hangen. De armen gaan tijdens de rit, waarin zeer hoge snelheden bereikt worden, afzonderlijk omhoog en omlaag. Een andere nieuwe attractie is de "Master". Deze carrousel heeft een groot aantal armen met aan elke arm een bakje. De armen springen onafhankelijk van elkaar omhoog en omlaag, zodat men met de billen telkens loskomt van de zitplaats.

Voor de kinderen is er de "Wuzzle Train", een treintje dat rijdt op een dubbele rails. Ook nieuw is de "Glazen doolhof", een doolhof van meerdere etages met daarin vele glazen wanden en lachspiegels. De "Love Machine" is een carrousel die wat beweging betreft een beetje op een Break Dance lijkt. Het verschil is dat de armen waar de bakjes aan vast zitten tijdens het draaien omhoog en omlaag gaan. De laatste nieuwe attractie voor het hele gezin is "Wonderworld". Aan deze carrousel hangen gescharnierde gondels met daarboven prachtige ballonnen aan een stalen krans. Deze krans knikt tijdens het draaien 45 graden en men vliegt dus hoog en laag.

Openingstijden

Net als voorgaande jaren start de kermis op de vrijdagavond, in dit geval vrijdag 20 augustus. Op woensdagavond 25 augustus wordt de kermis afgesloten met een groot vuurwerk.

De Oosterhoutse kermis draait op vrijdag van 19.00 tot 24.00 uur; op zaterdag, maandag, dinsdag en woensdag van vanaf 15.00; en op zondag vanaf 13.00 uur. Het vuurwerk heeft op woensdagavond om 22.30 uur plaats in het Slotpark.

Letterspeurtocht en kleurwedstrijd

De Oosterhoutse kermis kent dit jaar voor het eerst een zogenaamde letterspeurtocht Voor jong en oud. De letterspeurtocht komt in de plaats van de loterij, die tijdens de afgelopen jaren gehouden werd. De letterspeurtocht werkt als volgt. In een groot aantal attracties is een kaart met daarop een letter te vinden. Bij deze letter staat een klein cijfer. De gevonden letter moet worden ingevuld op het deelnameformulier, dat te vinden is in de speciale kermiskrant die huis-aan-huis verspreid wordt. Als alle letters zijn ingevuld ontstaat een slagzin.

Het ingevulde strookje moet uiterlijk dinsdag 24 augustus vóór 18.30 uur in de speciale bus gestopt worden die te vinden is tegenover de palingkraam in de Arendstraat (ter hoogte van C&A). De prijsuitreiking is op dinsdag 24 augustus om 19.00 uur bij de luchtschommel op de Heuvel.

Kinderen kunnen dit jaar aan twee wedstrijden deelnemen. Want zij kunnen niet alleen meedoen aan de letterspeurtocht, maar ook aan een kleurwedstrijd. Tenminste, als zij niet ouder zijn dan 10 jaar. In de kermiskrant is een kleurplaat te vinden. Die moet in dezelfde bus op het kermisterrein gestopt worden. Kleurplaten moeten uiterlijk maandag 23 augustus om 18.00 uur zijn ingeleverd. Die maandagavond worden namelijk om zeven uur de prijzen al uitgereikt. Dat gebeurt bij de buggy op de Markt.

Verkeersmaatregelen

Als gevolg van de kermis zal een groot deel van de Oosterhoutse binnenstad niet of moeilijk bereikbaar zijn voor het autoverkeer. De wagens van de kermisexploitanten zullen worden geparkeerd op het Slotjesveld en een deel van de Van Oldeneellaan. Het betreffende stuk van de Van Oldeneellaan wordt afgesloten voor het verkeer. Het tijdelijke parkeerterrein aan het Slotjesveld (ingang naast de Nazarethkerk) blijft overigens wel bereikbaar.

"In verband met de kermis zal de weekmarkt op zaterdag 21 augustus worden verplaatst van de Heuvel naar het Arendsplein (nabij de banken)".

Oosterhout, 9 augustus 1998

Deel: ' Nieuwe attracties op Oosterhoutse kermis '
Lees ook