Ingezonden persbericht

Persbericht

Op 25 September 2001 verschijnt bij KIT Publishers, de uitgeverij van het Koninklijk Instituut voor de Tropen het boek:

Grenzeloos communiceren
Een nieuwe benadering van interculturele communicatie geschreven door Nico Vink met een voorwoord door prof. Cees J. Hamelink

Nico Vink, expert op het gebied van communicatie en cultuurverschillen, is trainer en consultant bij het Koninklijk Instituut voor de Tropen. Hij wil vakgenoten en geïnteresseerden warm maken voor een alternatieve benadering van cultuur en communicatie. Zijn visie wijkt af, en is een kritische aanvulling op die van vakgenoten als David Pinto, Fons Trompenaars en Geert Hofstede.

In Grenzeloos communiceren geeft Nico Vink zijn originele visie op diverse vormen van communicatie, waaronder het persoonlijke gesprek, chatten via internet, maar ook de wereldwijde trend te communiceren via consumptiegedrag. De auteur rekent af met verouderde theorieën en foute aannames op het gebied van interculturele communicatie. Nationale verschillen spelen een aanzienlijk kleinere rol dan de persoonlijke achtergronden van de gesprekspartners, zoals sociale klasse, geboorteplaats of beroep. Sterker nog: in elke gesprekssituatie is sprake van interculturele communicatie.

De kracht van Grenzeloos communiceren zit in de brede aanpak van het thema. Antropologen, sociologen, psychologen, medialogen, ontwikkelingsdeskundigen, gender-specialisten en politicologen worden onbekommerd geraadpleegd; heden en verleden doen mee; macro en micro zijn even belangrijk. De theorie is rijk voorzien van praktijkvoorbeelden.

Het boek is verkrijgbaar vanaf 25 September bij de boekhandel of te bestellen via de internetsite www.kit.nl/publishers.

Deel: ' Nieuwe benadering van interculturele communicatie '
Lees ook