Ingezonden persbericht

Beveiliging stroomvoorziening tegen stroompiekspanningen

WADDINXVEEN, 20020802 -- De nieuwe Pulsar CL1 en CL5-systemen van MGE UPS SYSTEMEN dienen ter be-scherming van de telefooncentrales, computer systemen en audiovisuele apparatuur, zoals Hi-Fi en TV/Video systemen, game consoles en kantoormachines in een SOHO-omgeving. Het gaat om een simpele en effectieve manier om gevoelige dan wel bedrijfskritische apparatuur te beschermen tegen de invloeden van of beschadiging door piekspanningen in de elektriciteitsvoorziening. Deze risico's behoren nu tot het verleden.

Dit soort piekspanningen beïnvloeden de diverse systemen via het elektriciteitsnet en telefoonlijnen. Of deze piekspanningen nu worden veroorzaakt door blikseminslag of andere problemen met het lichtnet, ze kunnen een dramatisch effect hebben op de apparatuur, zoals voortijdige veroudering of zelfs de totale vernietiging van een elektronisch systeem. Met deze nieuwe systemen kan kantoorapparatuur tegen dit soort gevaar worden beschermd.

Bescherming tegen de invloed van blikseminslag
Zelfs in een grote stad met hoge gebouwen of andere constructies is men niet veilig voor de gevolgen van blikseminslag ondanks de aanwezigheid van bliksemafleiders. Zonder een adequate beveiliging kan piekspanning zoals die door blikseminslag wordt veroorzaakt en getransporteerd via elektriciteit- of telecommunicatie verbindingen leiden tot desastreuze schade aan de apparatuur. Met behulp van de nieuwe Pulsar CL netfilters van MGE UPS SYSTEMS, worden deze gevaarlijke spanningen gelimiteerd tot een niveau dat niet schadelijk is voor de diverse apparatuur.

Bescherming tegen voortijdige veroudering
Los daarvan is blikseminslag niet het enige gevaar. Iedere dag kent de stroomvoorziening een onbekend aantal piekspanningen veroorzaakt door diverse bronnen. Juist omdat deze moeilijk te ontdekken zijn veroorzaken deze storingen op den duur veroudering van de elektronische componenten van de apparatuur.

Zonder enige waarschuwing vooraf kan een apparaat plotseling uitvallen zonder dat daarvan de oorzaak direct bekend is. Het probleem om de oorzaak van de storing te achterhalen is de hoeveelheid componenten die de apparatuur vandaag de dag bevat, waardoor reparatie vaak te duur of zelfs onmogelijk is. En natuurlijk gebeuren dit soort problemen altijd, wanneer de garantietermijn net is verstrekken.

Aanbevolen bescherming door de fabrikant
Steeds meer fabrikanten zien de risico's in en bevelen bescherming tegen invloeden van piekspanningen in de stroomvoorziening of blikseminslag aan.

De nieuwe Pulsar CL netfilters zijn geschikt voor nagenoeg alle kantoorapparatuur en is leverbaar in een enkele en een vijfvoudige uitvoering en in drie verschillende modellen voor verschillende toepassingen. De Pulsar CL TV (CL 1 TV en CL5 TV) is voor de bescherming van TV, Home Theater, VCR, DVD, Hi-Fi apparatuur en versterkers, etc. De Pulsar CL Tel (CL 1 Tel and CL5 Tel) is bestemd voor computer, kantoor- en telecommunicatie apparatuur, zoals telefoons, fax en antwoordapparaten, xDSL apparatuur, PCs, printers, scanners, CD- branders en andere randapparatuur, kopieermachines, video projectors, etc. De Pulsar CL 5 tenslotte is voor de effectieve bescherming van telefoon-, computer-, audiovisuele en kantoorapparatuur.

MGE bonus: garantie voor aangesloten apparatuur!
MGE UPS SYSTEMS biedt haar gebruikers een unieke garantie. Zij vergoed een Pulsar CL-systeem dat door niet goed functioneren van het netfilter is beschadigd.

MGE UPS SYSTEMS quality design
Pulsar CL netfilters zijn zo ontworpen dat zij thuis of op kantoor niet misstaan. Daarnaast is er een geïntegreerde oplossing voor kabel management, mogelijkheid tot wandmontage en voldoende ruimte voor transformator stekkers.

Over MGE UPS SYSTEMS
MGE UPS SYSTEMS is een wereldwijde leverancier van oplossingen voor de kwaliteit van de elektriciteitsvoorziening die ontworpen zijn om de beschikbaarheid en productieve tijd van een voor de missie van het bedrijf essentiële applicatie of proces te verhogen. Van desktop PCs tot grote Data Centers en van telecommunicatiefaciliteiten tot fabrieken van halfgeleiders, de MGE UPS product- en serviceoplossingen worden in de hele wereld toegepast. Producten van MGE UPS SYSTEMS worden al meer dan 35 jaar door de grootste en meest veeleisende ondernemingen en organisaties in de wereld gekozen. MGE UPS SYSTEMS omvat 37 dochterondernemingen, 150 verkoop- en servicekantoren en -fabrieken in Europa, de Verenigde Staten en Azië, evenals twee R&D centra - in Grenoble, Frankrijk en Costa Mesa, Californië.

Deel: ' Nieuwe beveiliging stroomvoorziening tegen stroompiekspanningen '
Lees ook