Nieuwe bolides voor de Ajacieden

Een bijzondere elftal-foto. Ajax heeft dit jaar een nieuwe auto-sponsor: Mitsubishi. De spelers poseerden zondag op het trainingsveld met een Mitsubishi Space Star, voor de gelegenheid opgetuigd als Ajax-mobiel.

Foto's gemaakt met Sony-apparatuur

Daarna neemt iedereen hun nieuwe vervoermiddel in ontvangst. Fred Grim duikt meteen achter het stuur van de auto van Richard Witschge. Hij koos als enige voor de terreinwagen van Mitsubishi, de Pajero.

Op het VIP-deck, de ring rond de ArenA, fonkelen de nieuwe bolides van de Ajacieden: de Mitsubishi Pajero (links), de Mitsubishi Galant en de Mitsubishi Space Wagon.

Arno Splinter vertelt aan de lokale tv-zender AT5 waarom hij koos voor de Mitsubishi Galant. Dit type stond bij de meeste Ajacieden bovenaan het verlanglijstje. De motorinhoud van 2,5 liter, de 24-kleppen en de leren bekleding spreken eigenlijk voor zich.

Dan neemt Mario Melchiot de regie over. In een onbewaakt ogenblik raakt de ploeg aan de nieuwsgierige rechtsback hun camera kwijt. De nieuwe sterreporter gaat direct op pad.

Zijn eerste slachtoffer is Edwin van der Sar. De keeper had een primeur met zijn zilverkleurige Mitsubishi Space Wagon. Van der Sar is in Nederland de eerste eigenaar van dit type.

Alle spelers moesten nog even apart met hun nieuwe auto op de foto. Ole Tobiasen, zijn voorkeur ging ook uit naar een Mitsubishi Galant, poseert alsof hij nooit anders doet.

Ook Richard Knopper werd vastgelegd op de gevoelige plaat. Sinds kort heeft de middenvelder op het VIP-deck een eigen parkeerplaats. Tijdens de winterstop haalde trainer Wouters de tweede-elftalspeler naar de A-selectie.

De auto's van Mitsubishi, waaronder de Ajax-auto, zijn te zien op de Auto-RAI van 4 tot 14 februari in Amsterdam. Of nu al op de website van Mitsubishi.

European Mitsubishi Motors website
_________________________________________________________________

© 1997, 1999 AFC Ajax NV. Alle rechten voorbehouden / all rights reserved.

Deel: ' Nieuwe bolides voor de Ajacieden '
Lees ook