Gemeente Haarlemmermeer
* Persberichten


+ 6 april 2000

... Nieuwe bomen op begraafplaats de Iepenhof

Morgen, donderdag 6 april '00 plaatst de gemeente een watercypres en een tulpenboom op de begraafplaats Iepenhof. Deze bomen komen in de plaats van twee bomen die vanwege hun slechte kwaliteit verwijdert zijn. Voor de werkzaamheden wordt een deel van de weg afgesloten.
In december '99 heeft de gemeente op de begraafplaats een zeer slechte walnoot gerooid. Hiervoor in de plaats plant de gemeente morgen een 10 meter hoge tulpenboom. Een tulpenboom heeft een zeer bijzondere vorm en specifieke bladvorm en mede doordat een tulpenboom niet veel voorkomt in de polder is voor deze boom gekozen. Daarnaast verwijdert en plaatst de gemeente morgen een watercypres. De watercypres die verwijderd wordt heeft last van houtrot en kan hierdoor gevaar opleveren. Door het houtrot en de volle bladbezetting kan, bij harde wind, de top van de boom afbreken. Ter vervanging van de watercypres plant de gemeente direct een 'nieuwe' 10 meter hoge watercypres terug. Aangezien de bomen zo groot zijn dat ze niet over de begraafplaats zelf vervoerd kunnen worden, gebeurt het planten en verwijderen vanaf de wegen langs de begraafplaats. De gemeente maakt hiervoor op twee plaatsen gebruik van een hoogwerker die de weg blokkeren. Eén weg is al afgesloten voor verkeer vanwege werkzaamheden aan het winkelcentrum. De andere weg wordt alleen gebruikt door fietsers en begrafenissen. De gemeente heeft contact opgenomen met de begrafenisonderneming om afspraken te maken over eventuele begrafenissen die plaatsvinden, zodat uitvaarten geen hinder ondervinden van de werkzaamheden.
De werkzaamheden starten morgenochtend 6 april om half acht. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Afke Marks; 023-5676498

Aan deze tekst kunt u geen rechten ontlenen

Deel: ' Nieuwe bomen op begraafplaats de Iepenhof Haarlemmermeer '
Lees ook