e-business-initiatieven van Tivoli: nieuwe Business Unit IT-beveiligingsbeheer

Tivoli, IBM en DASCOM samen in beveiligingsbeheer

Amsterdam, 20 januari 2000 - Tivoli Systems breidt de ondersteuning bij de e-business-activiteiten van haar klanten verder uit met de oprichting van een nieuwe business unit, Tivoli Security. In deze business unit worden expertise, producten en gespecialiseerd personeel van IBM, Tivoli en DASCOM - een onderneming in beveiligingsbeheer die in september 1999 werd overgenomen door IBM - samengevoegd. Ook de IBM-productlijn SecureWay wordt hierin ondergebracht. Dit betekent een concentratie van binnen de branche toonaangevende resources en producten voor IT-beveiligingsbeheer.

De beveiligingsrisico's voor IT-ondernemingen nemen naar schatting jaarlijks met 20% toe. Bovendien is beheer en verbetering van toegangelijkheid tot IT-systemen van minstens even groot belang, als beveiliging van de buitengrenzen, inbraakdetectie en anti-virussoftware. IT-beveiliging ontwikkelt zich van een middel dat gebruikers buiten IT-systemen houdt tot een bewakingssysteem dat de geautoriseerde gebruikers op veilige wijze toegang verleent. Dankzij de schaalbaarheid van e-business-systeembeheer kunnen IT-ondernemingen werknemers, verkopers en partners meer toegang tot informatie en transacties verschaffen zonder dat de beheerkosten toenemen. Deze fijnmazige controle leidt tot hechtere klantrelaties, hogere productiviteitsniveaus en uiteindelijk tot een hogere servicegraad voor de eindgebruiker.
Met dit doel ontwikkelde IBM de SecureWay-productlijn. Aan het hoofd van de nieuwe business unit staat Carl Kessler, voormalig vice president ontwikkeling van SecureWay binnen de IBM- divisie Network Computing Software. "Consistente en effectieve implementatie van beveiligingsbeleid is de sleutel tot succes bij implementatie van e-business-systemen", aldus Carl Kessler. "Tot nu toe waren beveiligingsproducten primair gericht op het buiten de deur houden van inbrekers - nu ligt de nadruk op het toelaten van de juiste mensen zodat ondernemingen door beveiliging in staat zijn winstgevende e-business-activiteiten te ontplooien."

De SecureWay-productlijn van Tivoli voorziet in beveiligingsbeheerproducten die afzonderlijk verkrijgbaar zijn, of als onderdeel van Tivoli Enterprise, de IT-beheeroplossing van Tivoli. Bovendien zijn de SecureWay-producten probleemloos te integreren met het uitgebreide productaanbod van partners van Tivoli en IBM. Klanten beschikken hiermee over een flexibele, geïntegreerde beveiligingsoplossing voor e-business. Daarnaast heeft Tivoli een belangrijke rol gespeeld bij het definiëren van open standaards voor beveiligingsbeheer en toegangscontrole.

Over Tivoli Systems
Het in Austin, Texas, gevestigde Tivoli distribueert haar producten nationaal en internationaal via een netwerk van verkoopkantoren, systeemintegratiespecialisten en wederverkopers. Als dochter van IBM maakt Tivoli ook gebruik van de verkoopkanalen van IBM. Meer informatie over Tivoli is te vinden op de volgende website: http://www.tivoli.com.

Voor meer informatie en voor aanvragen voor een telefonisch interview met Greg Clark, Chief Technology Officer Tivoli Security Business Unit, kunt u contact opnemen met:

Tivoli Systems Nederland Brodeur Schoep & Van der Toorn Jaco Smit Ingrid Mooij
Tel: (00 31) 20 513 20 63 (00 31) 20 487 40 00
Bijlage:

De Tivoli SecureWay-productlijn omvat in eerste instantie de volgende geconsolideerde producten van Tivoli, IBM SecureWay en DASCOM:

Tivoli SecureWay User Administration - biedt een geautomatiseerde en veilige manier om gebruikersattributen en -services te beheren binnen heterogene, gedistribueerde netwerken.

Tivoli SecureWay Security Manager - voorziet in een oplossing voor gedistribueerd en OS/390-beveiligingsbeheer, waarmee beheerders het beveiligingsbeleid consistent kunnen toepassen op meerdere platforms met één enkel beveiligingsmodel.

Tivoli SecureWay Policy Director - voorziet in een allesomvattende oplossing voor beleidsbeheer en toegangscontrole voor e-business-applicaties, waarmee bedrijven hun werknemers, partners en klanten via Internet-technologie toegang kunnen verschaffen tot uitsluitend die informatie die vereist is, op zeer nauwkeurige en veilige wijze.

Tivoli SecureWay Global Sign-On - deze uiterst veilige oplossing biedt gebruikers probleemloze toegang tot resources, vermindert de beveiligingsrisico's voor bedrijven en verlaagt de kosten voor de helpdesk die gerelateerd zijn aan wachtwoordbeheer. Bedrijven beschikken over een krachtige oplossing voor het beheer en de controle van toegang tot resources via een enkele beheerinterface als zij gebruikmaken van Tivoli SecureWay User Administration voor het beheer van de Tivoli SecureWay Global Sign-On informatie.

Tivoli SecureWay FirstSecure - legt de basis voor beveiliging van e-business-omgevingen, met een framework waarmee bedrijven alle aspecten van netwerken via het Web en andere netwerken kunnen veiligstellen.

Tivoli SecureWay Public Key Infrastructure - een sterk beveiligde geïntegreerde oplossing voor registratie en certificering, waarmee bedrijfskritische web-applicaties aan betrouwbaarheid winnen. Tivoli SecureWay Public Key Infrastructure voorziet applicaties van een manier om gebruikers te identificeren en vertrouwelijke communicatie te waarborgen, zodat een mate van betrouwbaarheid ontstaat die verantwoorde e-business mogelijk maakt.

Deel: ' Nieuwe Business Unit IT-beveiligingsbeheer Tivoli '
Lees ook