Ingezonden persbericht


NIEUWE CEO VOOR VIEWLOCITY

Viewlocity benoemt nieuwe CEO om aanbieder van Supply Chain Event Management naar een volgend niveau te leiden

Amsterdam, 18 juli 2001 - Viewlocity heeft vandaag de benoeming bekendgemaakt van Jeffrey Simpson tot Chairman en Chief Executive Officer. De Heer Simpson, die al 25 jaar werkzaam is in de software-industrie, treedt in dienst van Viewlocity na een eerdere aankondiging van de besloten vennootschap dat het zich verzekerd weet van $30 miljoen aan extra fondsen via bestaande en nieuwe investeerders.

Voordat hij in dienst trad bij Viewlocity was de Heer Simpson CEO bij MH2 Technologies, een in Dallas gevestigd technologiebedrijf. Daarvoor was hij Executive Vice-President bij i2 Technologies, nadat hij eerder fungeerde als Chairman en CFO van Gallery Capital, Inc. - een participatiemaatschappij die zich met name richtte op startende technologiebedrijven. De Heer Simpson is tevens 10 jaar in dienst geweest bij Oracle Corporation, waar hij verschillende senior-executive functies bekleedde. Naast deze senior-executive functies is de Heer Simpson ook lid geweest van de raad van bestuur van tal van technologiebedrijven. Hij begon zijn carrière bij IBM.

Jeffrey Simpson is binnengehaald bij Viewlocity om leiding te geven aan de wereldwijde zakelijke activiteiten van het bedrijf. De Heer Simpson zegt hierover het volgende, "Ik ben zeer verheugd over mijn benoeming bij Viewlocity. In tegenstelling tot de huidige stagnatie in andere markten in de technologiesector maakt de markt voor Supply Chain Event Management (SCEM) een sterke groei door. Dit, gekoppeld aan de sterke integratiegeschiedenis van Viewlocity, geeft mij alle vertrouwen om tot het bedrijf toe te treden, zeker ook gezien de extra kapitaalinjectie van $30 miljoen die onlangs heeft plaatsgevonden. Het is mijn streven om Viewlocity wereldwijd nog succesvoller te maken en ik zal er alles aan doen om de organisatie naar het volgende niveau te leiden - ik wil het bedrijf laten uitgroeien tot een van de meest toonaangevende aanbieders in deze groeimarkt."

Over Viewlocity
Viewlocity is wereldwijd aanbieder van software en services op het gebied van supply chain event management waarmee bedrijven in real time kunnen reageren op niet geplande gebeurtenissen in de totale supply chain. Met meer dan 3.500 installaties is Viewlocity de enige SCEM provider die in staat is een bedrijf naadloos te integreren met haar toeleveranciers, klanten, aanbieders van logistieke services en andere handelsgemeenschappen. De oplossingen van Viewlocity zijn ontwikkeld op basis van XML en andere open standaards en stellen de gebruiker in staat de bestaande technologieën op een hoger plan te brengen en gesynchroniseerde, real time informatie te ontvangen over alle handelstransacties. Door de totale supply chain voortdurend te monitoren, zorgen de producten van Viewlocity voor dynamische informatie over onverwachte gebeurtenissen, nemen ze correctieve maatregelen op basis van de voorschriften van het bedrijf en voeren ze de beslissingen met betrekking tot de supply chain op intelligente wijze uit. Door de SCEM oplossingen van Viewlocity te implementeren kunnen klanten de efficiency van hun supply chain aanzienlijk verbeteren, het voorraadniveau afstemmen op de vraag en hun kosten verlagen door beter gebruik te maken van hun bedrijfsmiddelen.

Viewlocity heeft wereldwijd 15 kantoren - het wereldwijde hoofdkantoor is gevestigd in Atlanta (VS), het Europese hoofdkantoor in Londen en het hoofdkantoor voor Asia-Pacific in Singapore. Het bedrijf levert haar producten en services aan klanten van wereldklasse, waaronder American Standard, Carrefour, DHL Worldwide Express, Ericsson, Ryder System en Volvo. Voor meer informatie kunt u een bezoek brengen aan www.viewlocity.com .

###

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Text 100 BV
Dennis Doodeman
Tel: + 31 20 530 43 45
Fax: + 31 20 530 43 31
E-mail: dennisd@text100.nl

Deel: ' Nieuwe CEO voor Executive Officer '
Lees ook