Familiegelijkenis met 300M

Nieuwe Chrysler Neon onthuld

Tijdens de North American International Auto Show in Detroit introduceert Chrysler op 3 januari 1999 de nieuwe Neon. Dit is het tweede voorbeeld van de nieuwe generatie van Chrysler personenauto's, na de succesvolle introductie van het topmodel 300M in de Verenigde Staten en enkele Europese landen, in 1998.

De nieuwkomer, die een duidelijke familiegelijkenis toont met de 300M, is het resultaat van een Virtual Reality ontwikkelingsproject ter waarde van $700 miljoen (bijna fl. 1,3 miljard). Deze computertechnologie is voor het eerst toegepast om bij te dragen aan een verkorting van de ontwikkelingstijd tot precies 28 maanden.

Het succes dat de Neon de afgelopen jaren boekte in de Verenigde Staten en enkele Europese landen, zoals Noorwegen, Groot-Brittannië en Spanje, heeft ertoe geleid dat het idee en de naam werden gehandhaafd, terwijl de styling van het nieuwe model is ontwikkeld vanuit de acceptatie van het huidige model. De familiegelijkenis van de nieuwe Neon is duidelijk herkenbaar, dankzij het gedistingeerde cab forward-design en de nieuwe grille met de gevleugelde Chrysler-badge, die beide sterke gelijkenis vertonen met de 300M.

De Neon anno 1999 heeft niet alleen een geheel nieuwe carrosserie, maar profiteert ook van een nieuwe wielophanging en remmen plus en nieuw, ruimer interieur en een vergrote bagageruimte. De ergonomie in het interieur is verder verbeterd en er zijn nog betere materialen gebruikt.

Het nieuwe model handhaaft de huidige, duidelijk Amerikaanse stijl en spirit van de Neon, maar profiteert van de ervaringen die Chrysler heeft opgedaan in het vertalen van de wensen en eisen van het publiek op de internationale markten.

De nieuwe Neon wordt komende lente in de Verenigde Staten geïntroduceerd met een 1.8 liter viercilinder met handgeschakelde vijfversnellingsbak en een 2.0 liter met automatische transmissie. De levering in Nederland start medio 1999.

Deel: ' Nieuwe Chrysler Neon op Amerikaanse Auto Show '
Lees ook