Gemeente Tilburg


2-2-99

Paul Verlaan nieuwe commandant Brandweer

Benoeming gaat in per 15 maart; onderdeelscommissie positief

Burgemeester en wethouders van Tilburg hebben besloten om dr ir P. Verlaan (43) te benoemen tot nieuwe commandant van de brandweer. De benoeming gaat in per 15 maart 1999. De heer Verlaan wordt naast commandant van de Brandweer Tilburg ook commandant van de Regionale Brandweer Midden-Brabant en directeur van het Regionaal Opleidingscentrum. De onderdeelscommissie van de brandweer heeft een positief advies uitgebracht over de benoeming.

Sinds juli 1995 is Verlaan divisiemanager van TNO-MEP (Milieu, Energie en Procesinnovatie). Hij is als lid van het managementteam verantwoordelijk voor resultaat, budget, marketing en sales, personeel en kennisportefeuille. In deze functie realiseerde hij samen met de Universiteit Twente een kenniscentrum. Verder organiseerde hij commerciële samenwerkingsverbanden met het bedrijfsleven en voerde hij een systeem van kwaliteitszorg in. TNO-MEP is ontstaan uit een fusie waarvan Verlaan projectcoördinator was.

Daarnaast is hij sinds 1988 verbonden aan de sectie Proceskunde van de Landbouwuniversiteit Wageningen (LUW) en is hij sinds 1983 officier en lid van het managementteam bij de Wageningse Brandweer.

Tussen 1988 en 1995 werkte hij in diverse leidinggevende functies bij het instituut voor Graan, Meel en Brood, later het instituut voor Voedingsmiddelentechnologie. In 1987 studeerde hij bij de LUW af als ingenieur Landbouw- en Milieuwetenschappen. Verlaan heeft ook een doctoraal Technische Natuurkunde behaald in Delft, en werkte begin jaren tachtig vier jaar als leraar Natuurkunde.

Paul Verlaan is gehuwd en woont momenteel in Wageningen.

Deel: ' Nieuwe commandant Brandweer Tilburg '
Lees ook