Gemeente Breda


NIEUWE CURSUSSEN OUD-SCHRIFT IN BREDASE STADSARCHIEF

Bij voldoende belangstelling gaat het Bredase Stadsarchief in oktober van start met nieuwe cursussen Oud-Schrift. De cursussen zijn bedoeld voor amateur-historici, genealogen en andere belangstellenden en zijn zowel voor beginners als voor gevorderden. Tijdens de cursus leert men oude documenten (vanaf de 15e tot en met 18ee eeuw) lezen en begrijpen. De lokaal-historische aspecten van de geselecteerde oefenteksten krijgen de nodige aandacht.

De lessen worden één keer per veertien dagen op maandagavond gegeven van 19.30 tot 21.00 uur in het Stadsarchief aan Parade 10 in Breda. Het aantal deelnemers per cursus zal op ongeveer 15 personen liggen. Het cursusgeld bedraagt f95,-- (inclusief lesboek). De cursus voor beginners wordt gegeven door de heer G.W.G. van der Heijden, die voor gevorderden door de heer H.D. Wessels.

Inlichtingen en opgeven

Voor nadere informatie over de cursus Oud Schrift kan men terecht bij het Stadsarchief Breda aan Parade 10 (ingang Keizerstraat). Het Stadsarchief is telefonisch bereikbaar op nummer (076) 529 44 29. Het postadres is: postbus 90156, 4800 RH Breda. Belangstellenden kunnen zich vóór 1 oktober 1999 aanmelden.

Breda, 3 september 1999

Deel: ' Nieuwe cursussen oud-schrift in Bredase stadsarchief '
Lees ook