BedrijfsautoRAI

27-03-2003

Nieuwe DAF FA LF55 voor autodemontagebedrijf De Ooyevaar

Autodemontagebedrijf De Ooyevaar uit Blokker beschikt sinds kort over een nieuw bergingsvoertuig. Het betreft een DAF FA LF55 met bergingsopbouw, bestaande uit een HIAB-kraan en een hydraulisch schuifplateau.

De DAF-truck is bijzonder compact en wendbaar en wordt door De Ooyevaar met name ingezet voor het ophalen van autos in de regio.

Bijzondere uitrusting
De nieuwe DAF-truck heeft een wielbasis van 480 cm, 180 pk en een PTO voor de opbouw. De firma Bredow uit Heerhugowaard heeft de opbouw van de kraan voor haar rekening genomen. Het voertuig is voorzien van een HIAB 060-1 hydraulische kraan met een bereik van 5,2 meter. De kraan heeft een tweezijdige bediening en twee handuitschuifbare dubbelwerkende hydraulische steunpoten. De firma Ligthart uit Schagerbrug verzorgde de opbouw van een thermisch verzinkt stalen schuifplateau met een hydraulisch vloeistofdicht bovenplateau. Het voertuig is voorzien van een hydraulische lier van 3,6 ton en een hydraulische 3-tons lepel met afneembare bril.

De Ooyevaar: alles op autogebied
Autodemontagebedrijf De Ooyevaar is in zeventien jaar tijd uitgegroeid tot het grootste autodemontagebedrijf van Noord-Holland. Op een oppervlakte van 17.000 m2 worden per jaar ruim zesduizend autos gedemonteerd en worden er zowel gebruikte als nieuwe onderdelen verkocht. Naast het demontagebedrijf beschikt De Ooyevaar over een eigen garagebedrijf voor de reparatie en keuring van autos. Mede-eigenaar Lowie Hoedt, die samen met zijn broer Linnie Hoedt het bedrijf runt, heeft na vijf jaar DAF wederom voor dit Nederlandse product gekozen. Lowie Hoedt: We hebben met DAF om tafel gezeten en zij hebben ons de nieuwe DAF FA LF55 geadviseerd. Het is een pracht van een wagen die ons uitstekend bevalt. Wat ik mooi vind, is dat je de motor bijna niet hoort lopen. De service van onze dealer DAF Noord-Holland vind ik trouwens ook perfect. Je hoeft maar te bellen en de garage gaat voor je open.

Deel: ' Nieuwe DAF FA LF55 voor autodemontagebedrijf De Ooyevaar '
Lees ook