Persbericht

Gerenommeerde wetenschapper Roger Mohr opvolger Monica Beltrametti: Xerox benoemt nieuwe directeur onderzoekslaboratorium Grenoble

Amstelveen, 8 februari 2000 -- Het Xerox Research Centre Europe (XRCE) heeft Roger Mohr benoemd als nieuwe directeur van het onderzoekslaboratorium in Grenoble. Mohr heeft een wetenschappelijke achtergrond in wiskunde, computerwetenschap, kunstmatige intelligentie en 3D-technologie. Het grootste deel van zijn loopbaan werkte hij aan Franse universiteiten.

Voor hij in dienst trad bij XRCE was Mohr professor aan het Franse nationale onderzoeksinstituut voor toegepaste wiskunde en computerwetenschap. Daar leidde hij het internationaal erkende onderzoeksteam MOVI, gespecialiseerd in geometrie voor driedimensionale perceptie met camera's. Mohr gaf ook colleges aan de universiteiten in Nancy en Lorraine, en was president van de INPG, een groep in wiskunde en computertechnologie gespecialiseerde wetenschappers.

"Roger is een van die zeldzame wetenschappers die binnen onderzoek de aspecten kan onderscheiden die leiden tot belangrijke doorbraken. Van die capaciteit wil XRCE gebruik maken om Xerox' positie als pionier en Digital Document Company te versterken," aldus Patrick Bergmans, directeur van XRCE.

Naast het laboratorium in Grenoble bestaat XRCE uit een laboratorium in Cambridge. Het laboratorium in Grenoble werd in 1993 opgericht en telt 40 full time wetenschappers van 12 verschillende nationaliteiten. Onderzoek richt zich met name op de optimalisatie van de menselijke capaciteit om kennis te beheren en toe te passen. Het laboratorium bestaat uit drie onderzoeksteams: Multi-Lingual Theory and Technology (MLTT) dat zich bezig houdt met bewerking, indexering, archivering en vertaling van documenten; Coordination Technologies (CT) dat zich richt op wereldwijde ondersteuning en facilitering van werkprocessen en Document Models & Transformation Technologies (DMTT), dat onderzoek uitvoert naar modellen voor het intelligente document van de toekomst. In haar relatief korte bestaan heeft het laboratorium in Grenoble al verschillende technologische successen geboekt. Dit leidde onder meer tot de oprichting van de Xerox-onderdelen Xerox Mobile Services (XMS) dat MobileDoc op de markt brengt, en Multilingual Knowledge Management Solutions (MKMS), leverancier van de intelligente zoekmachine 'askOnce' en een set linguïstische tools voor bewerking en vertaling van documenten.

Roger Mohr is de opvolger van Monica Beltrametti die als vice president en general manager verantwoordelijk is geworden voor Xerox' Industry Solutions in de procesindustrie, consumentenbranche en utiliteitssector.

The Document Company Xerox
The Document Company Xerox is wereldwijd marktleider in producten, systemen, services en supplies voor document processing en document management. Naast toonaangevende copiers, printers - zowel zwart/wit als (steun)kleur - en multifunctionele apparatuur biedt Xerox een breed pakket aan IT-diensten, op het gebied van documentproductie, electronisch documentbeheer, documentaire informatiesystemen, kennismanagement en workflow, netwerken en ondersteuning. Als technologisch solutions provider voor de SOHO-, kantoor-, productie- en service-omgeving en bedrijfskritische documentbeheertoepassingen is Xerox actief in meer dan 130 landen. Xerox realiseerde in 1999 met haar kernactiviteit document processing wereldwijd (exclusief Japan) een omzet van US $ 19,2 miljard. Bij de Nederlandse vestigingen van Xerox in Amstelveen (hoofdkantoor), Zeist (verkooporganisatie) en Venray (productie, recycling en Europees logistiek centrum) zijn in totaal meer dan 3.000 mensen werkzaam.

Deel: ' Nieuwe directeur onderzoekslaboratorium Grenoble Xerox '
Lees ook