Nieuwe doorbraak in virtueel werken


EINDHOVEN, 20111216 -- Helion IT doet onderzoek voor een grote gemeentelijke organisatie naar een methode om applicaties virtueel aan te bieden. Er zijn al diverse producten in omloop die applicaties virtueel kunnen aanbieden, maar deze producten kunnen niet overweg met applicaties die diep geïntegreerd zijn met het operating systeem. Hierdoor kan slechts een gedeelte van de aanwezige bedrijfsapplicaties gevirtualiseerd worden. Helion IT heeft nu een Amerikaans product op de markt gebracht wat wel in staat is om alle bedrijfsapplicaties te virtualiseren.

Het principe is simpel, de applicaties worden niet echt geïnstalleerd op de PC's maar virtueel geïnstalleerd. Hierdoor kunnen er geen conflicten ontstaan tussen verschillende applicaties en worden de applicaties centraal beheerd en aangepast. Hierdoor dalen de beheerkosten en het aantal problemen. Naast het feit dat dit nieuwe product als enige in zijn segment alle applicaties kan virtualiseren zijn er nog meer voordelen. Software licenties kunnen worden beperkt door over te gaan op een andere vorm van licentiebetaling. De bedrijfsapplicaties worden niet meer fysiek geïnstalleerd en dus kunnen er speciale licentie afspraken gemaakt worden met software leveranciers. Dit noemt men software licenties op basis van gelijktijdig gebruik.

Het product genaamd "Application Jukebox" is een regelrechte hit in de Verenigde Staten. Verschillende grote Amerikaanse Universiteiten en zelfs het Amerikaanse Ministerie van Defensie werken al met Application Jukebox. Het product kent twee smaken. Voor kleinere organisaties is het mogelijk om een SaaS portaal op te zetten zodat de applicaties vanuit een internet browser kunnen worden opgestart. De grote organisaties kunnen het product integreren met de eigen gebruikersgroepen en rechtenstructuur.

Een grote gemeentelijke organisatie heeft de Nederlandse primeur en werkt reeds binnen een testomgeving met Application Jukebox. De organisatie heeft zoals veel andere gemeentelijke instellingen nog geen applicatie virtualisatie ingevoerd. Hier wordt wel hard aan gewerkt. Het zogenaamde Nieuwe Werken moet de organisatie in de toekomst nog aantrekkelijker maken voor de nieuwe generatie medewerkers. “Application Jukebox kan iedere organisatie aanzienlijke kosten besparen", aldus Erwin Sanders, algemeen directeur van Helion IT. "De mogelijkheid om 100% van de aanwezige bedrijfsapplicaties te virtualiseren is een geweldige doorbraak."

De gemeentelijke organisatie geeft aan dat de eerste ervaringen positief zijn en dat Application Jukebox ver bovenaan haar favorietenlijstje staat vanwege de beheersbaarheid en flexibiliteit. Helion IT is gevestigd in Eindhoven en Waalwijk en biedt advies en onafhankelijke ict oplossingen op maat. “Helion IT is gespecialiseerd op het gebied van applicatie virtualisatie en wij zijn erg enthousiast over de mogelijkheden van Application Jukebox", aldus Sanders. "Het is mooi dat we deze krachtige tool nu ook in Nederland kunnen inzetten.” Binnenkort komt de nieuwste versie uit met onder andere GPU streaming naar tablets en smartphones als Micro Appliance. Door de nauwe samenwerking met de Amerikaanse organisatie Endeavors Technologies, de ontwikkelaars van Application Jukebox, is Sanders ervan overtuigd het verwachtingspatroon bij haar klanten te gaan overtreffen. Meer informatie is te vinden op de website www.application-jukebox.nl.


Deel: ' Nieuwe doorbraak in virtueel werken '
Lees ook