Hoefnet

Nieuwe elementen Paard'99

Naast de vertrouwde elementen hebben we zoals ieder jaar ook nieuwe elementen aan Paard'99 toegevoegd die de Beursmanifestatie nog completer maken.

Veiling
Een geheel nieuw element is de veiling. Op 27, 28 en 29 december zal er een veiling plaatsvinden waarbij bezoekers van Paard'99 de mogelijkheid hebben een bod te doen op de stukken die worden aangeboden. Mensen die producten voor de veiling aan willen bieden, zullen dit van tevoren aan moeten melden bij de veiling via het telefoonnummer 030 6620036. Zowel grote als kleine producten zijn welkom, maar de voorwaarde is wel dat de veilingstukken duidelijk aan paarden of aan paardensport gerelateerd zijn.
De veiling is onder leiding van veilingmeester Jaap Werners die met dit werk ruimschoots zijn sporen heeft verdiend!

Museumplein
In het kader van het millennium, zal er dit jaar op Paard'99 een groot museumplein op de beurs aanwezig zijn. Op dit plein zullen verschillende musea waaronder Het Nationaal Rijtuigmuseum uit Leek (Groningen), het Museum Nederlandse Cavalerie en de Nederlandse Vereniging van het Dameszadel een overzicht geven van de ontwikkelingen van de laatste 100 jaar. U kunt hierbij denken aan werktuigen, rijtuigen, foto- en filmmateriaal, kleding en vele andere topstukken die u meer informatie kunnen geven over het wel en wee van het paard en zijn functie gedurende het afgelopen millennium. Vragen als: waar dienden paarden vroeger voor, of hoe werd vroeger een paard opgezadeld, worden hier beantwoord.

Kunstplein
Het kunstplein is ook voor het eerst op Paard'99. Hier zullen verschillende kunstenaars op hun eigen creatieve wijze, paard en kunst met elkaar combineren. Gedurende de gehele beurs kan men genieten van de bijzondere verrichtingen van deze kunstenaars.

Paardenpad
Het paardenpad is weer opnieuw aan de beurs toegevoegd. Het unieke van dit element is, dat de paarden vanaf de beursvloer langs de stands en door het publiek naar de hoofdring worden gebracht waar ze zullen optreden. Nergens kun je dus zo dicht bij de paarden komen als bij Paard'99. Ook na het optreden zullen de paarden via dit pad teruggeleid worden naar hun stal, die zich tevens ook op de beursvloer bevindt.

©Hoefnet 1999

Deel: ' Nieuwe elementen Paard'99 '
Lees ook