Nieuwe excursies in Wemeldinge: Zelf oesters plukken


Alles over oesters in Wemeldinge en Yerseke

WEMELDINGE, Zeeland, 20120508 -- Oesters zijn dé lokale culinaire specialiteit van Zeeland. Het is natuurlijk altijd een feestje om oesters te eten maar het is nóg leuker om ze ook zelf te rapen. En dat kan in Wemeldinge, onder begeleiding van ervaren gidsen.

Tijdens een anderhalf tot twee uur durende tocht langs de  Oosterschelde laten gidsen van het NP Oosterschelde u zien waar de oesters voor het oprapen liggen in Zeeland. Ze zullen u vertellen over het grootste Nationaal park van Nederland en de oesters. Uiteraard kunt u de zelfgevonden  oesters daarna ook proeven. Verder worden ook de gevonden wieren, kokkels, krukels en mossels direct vers bereid langs de kant van het water en u kunt alles proeven onder genot van een glaasje prosecco.

Wie nog meer over oesters te weten wil komen moet naar Yerseke. In Yerseke is in april  ‘de Oesterij’ geopend. Een mooi nieuw informatiecentrum op een historische locatie, bij de oude oesterputten van Yerseke. Na een periode van renovatie en restauratie is hier nu de mogelijkheid om bezoekers op een gezellige vrijblijvende manier kennis te laten maken met de schaal- en schelpdiercultuur en de heerlijke producten.

De data van de volgende oester-excursies zijn:

26 mei: 14.00 uur
3 juni : 10.30 uur
22 juli: 13.30 uur
18 augustus 10.30 uur
en 22 september 14.00 uur


Voor groepen zijn er ook op aanvraag extra excursies mogelijk.

Voor reserveren: info@hotelwemeldinge.nl of 0113 621551

Hotel Wemeldinge is een gemoedelijk hotel in Wemeldinge met speciale focus op Zeeland en de Oosterschelde

Voor meer informatie zie www.hotelwemeldinge.nl


Deel: ' Nieuwe excursies in Wemeldinge Zelf oesters plukken '
Lees ook