Carros

IAA HIGHLIGHT: Nieuwe Fiesta perfect in harmonie met Ford's modellengamma

(14 september 2001)

Ford introduceert op de IAA te Frankfurt de nieuwe Fiesta. Het is de eerste van een hele nieuwe generatie kleine Fords. Tussen nu en begin 2003 zullen er nog drie kleine wagens door Ford worden gelanceerd.

De nieuwe Fiesta heeft een wielbasis die 41 mm langer is dan voorheen, waardoor de beenruimte achterin is toegenomen. Ook de bagageruimte is vergroot naar 284 liter, waardoor er nu twee grote koffers in de kofferbak passen. Ook heeft Ford gedacht aan de veiligheid van de bestuurder en passagiers. Ten eerste is de stijfheid van de Fiesta in bochten met 100 procent toegenomen ten opzichte van zijn voorganger. Voor de rest is de Fiesta leverbaar met een veiligheidspakket met zes airbags.

De Fiesta wordt leverbaar met vijf verschillende motoren. De nieuwe 1.4 liter Duratorq TDCi is een compacte, lichtgewicht diesel die 68 pk / 50 kW levert. Dit geeft hem een koppel van 160 Nm. De andere motoren hebben een vermogen vanaf 58 pk / 43 kW voor de 1.3 liter Duratec 8V tot 100 pk / 74 kW voor de 1.6 liter Duratec 16V. Deze laatste zorgt ervoor dat de Fiesta in 10,8 seconden de 100 km/h bereikt en een top heeft van 185 km/h.

Zoekwoorden:

Deel: ' Nieuwe Fiesta perfect in harmonie met Ford's modellengamma '
Lees ook