Gemeente Haarlemmermeer* Persberichten


* 11 november 1999

... Nieuwe fietsvoorzieningen in Haarlemmermeer

Het college van burgemeester en wethouders van Haarlemmermeer heeft besloten de raad krediet te vragen voor de aanleg van fietsvoorzieningen. Daarmee kunnen het Botteliersfietspad in Zwanenburg, het fietspad langs de Lisserweg en de fietsstroken op de Hoofdweg Oostzijde in Nieuw-Vennep aangelegd worden. De gemeente start in het voorjaar van 2000 met de werkzaamheden.

Botteliersfietspad
Het fietspad verbindt straks de Domineeslaan in Zwanenburg met de Kromme Spieringweg en doorkruist het open polderlandschap. Fietsers kunnen in beide richtingen gebruik maken van het, 2,75 meter brede, pad. Na de aanleg van de Vijfde Baan op Schiphol vormt het pad de schakel in een veilige fietsroute tussen Zwanenburg, Hoofddorp en omstreken. Daarnaast is het Botteliersfietspad bedoeld als onderdeel van een recreatieve verbindingsstructuur en als route naar de Floriade in 2002 vanuit Amsterdam.
Fietsvoorziening Hoofdweg Oostzijde
Op de Hoofdweg Oostzijde tussen de Noorderdreef en de Zuiderdreef in Nieuw-Vennep, legt de gemeente fietsstroken aan. Door de komst van de fietsstroken wordt de rijbaan 1,5 meter smaller. In combinatie met de fietsstroken worden de parkeerplaatsen aan de Hoofdvaartzijde verbeterd. Tussen de Noorderdreef en de provinciale weg N207 komt een vrijliggend twee richtingsverkeer fietspad langs de oostkant van de weg.
Fietspad Lisserweg (Hoofdweg-Weteringweg)
Het fietspad aan de Lisserweg krijgt een breedte van 2,85 meter en is in beide richtingen te berijden. Tussen het fietspad en de rijbaan houdt de gemeente een bermbreedte van 3 meter aan. Uitzondering daarop is het gedeelte van het pad bij de A44. Het fietspad komt daar tegen de weg te liggen, waardoor zowel het fietspad als de rijbaan smaller worden. De gemeente legt hier verkeersdrempels aan zodat auto's vaart moeten minderen en de veiligheid gewaarborgd blijft. In het viaduct onder de A4 behoudt het fietspad de breedte van 2,85 meter. Hierdoor kan slechts 1 rijbaan voor het autoverkeer behouden blijven. In de eindsituatie, over enkele jaren, zijn beide rijbanen weer beschikbaar voor het verkeer.

Aan deze tekst kunt u geen rechten ontlenen

Deel: ' Nieuwe fietsvoorzieningen in Haarlemmermeer '
Lees ook