Nieuwe Floorguard biedt ademende bescherming voor verse vloeren


Lichtgewicht productinnovatie voor bouw, afbouw en renovatie

UTRECHT, 20090205 -- Bij bouw, afbouw en renovatie worden bestaande vloeren en trappen beschermd met stucloper. Het leggen van dit gecoate karton, dat direct afkomstig is uit de verpakkingsindustrie, kost echter veel tijd. Bovendien zijn de rollen zeer zwaar. Daarom brengt de Zwitserse producent Permapack een productinnovatie op de markt: Permafix Floorguard. Dat is een zelfklevende lichtgewicht antislip vloerbescherming op rol.

Verantwoordelijk voor de introductie in Nederland is Robert Furgler, die zelf jarenlang werkzaam is geweest in de bouw. Hij vertelt: "Floorguard is in de praktijk ontstaan toen wij zochten naar een betrouwbare bescherming voor trappen zonder het risico van uitglijden of struikelen door plooien of loslatend plakband. Al in de productontwikkelingsfase bleek dat ons product ook voor de bescherming van andere vloeroppervlakken een revolutionaire stap voorwaarts betekent. In eerste instantie richten wij ons op de bouwwereld. Daarnaast is het een ideaal product voor verhuizers, installateurs en klusbedrijven."

Verse vloeren
"En type Floorguard verdient extra aandacht. Dat is de variant die ademt. Iedere vakman kent het probleem bij houten, natuurstenen of keramische vloeren die recent gelegd of recent behandeld zijn. Op het moment dat deze betreden mogen worden, wil dat niet zeggen dat deze al volledig zijn uitgedampt. Luchtdicht afdekken, zoals met traditionele stucloper, mag niet omdat de ondergrond dan kan verstikken. De oplossing hiervoor is Floorguard 1120. De vloeistofdichte beschermlaag bevat talloze membranen die ervoor zorgen dat verse vloeren kunnen blijven uitdampen, terwijl de overige afbouwwerkzaamheden hervat kunnen worden."

Kostbare arbeidsuren
Heeft Floorguard nog meer bijzondere eigenschappen? "Ten eerste biedt het een betere bescherming tegen vocht en mechanische beschadigingen. Het bestaat uit een slijtvaste vloeistofdichte laag met een unieke zelfklevende coating. Bij het aanbrengen is een overlapping van slechts 5 centimeter al voldoende en kan eventueel worden afgezien van zelfklevende verbindingstape. Na gedane arbeid kan Floorguard z worden losgehaald zonder risico op beschadiging of achterblijvende lijmresten en kan het meermaals worden gebruikt. Misschien niet onbelangrijk: ons product heeft een representatieve uitstraling. Het is uit de praktijk gebleken, dat u hiermee een positief signaal afgeeft aan uw opdrachtgevers."

"Floorguard maakt bovendien korte metten met n van de grootste ergernissen van de traditionele stucloper: het gewicht. Floorguard is veel beter hanteerbaar. Voor het tillen en leggen is nog maar n persoon nodig. Samenvattend betekent Floorguard een verbetering van de arbeidsomstandigheden en worden kostbare arbeidsuren bespaard. Of, zoals een aannemer het onlangs treffend samenvatte: Het scheelt ruggen."

Bouwbeurs
Iedereen die wil kennismaken met Floorguard van Permapack is van 9 t/m 14 februari 2009 van harte welkom op de Bouwbeurs in Jaarbeurs Utrecht, Hal 4, stand D045. Meer informatie via www.permapack.ch.


Deel: ' Nieuwe Floorguard biedt ademende bescherming voor verse vloeren '
Lees ook