Ingezonden persbericht

Nieuwste generatie Pocket LOOX PDA

Nieuwe high-end PDA van Fujitsu Siemens Computers verkrijgbaar

Maarssen, 28 juni 2002 - De nieuwe lichtgewicht Pocket LOOX PDA van Fujitsu Siemens Computers, gebouwd rond de nieuwste Intel 400 MHz PXA250 applicatieprocessor, komt medio juli in Europa op de markt. Belangrijke kenmerken van de nieuwe high-end PDA zijn de hoge mate van connectiviteit, de snelheid en de modulaire opbouw. Verder beschikt het apparaat over de unieke mogelijkheid om een tweede batterij of een GSM/GPRS-aansluiting toe te voegen als plug-on module. Het geïntegreerde Compact Flash (CF) slot type II en het SD/MM-slot bieden eenvoudig toegang tot een hele reeks verschillende apparatuur, zoals geheugenuitbreiding, digitale camera's, GPS-systemen en barcodescanners.

"De Pocket LOOX PDA is het eerste product in een nieuwe reeks flexibele en hoogwaardige mobiele apparaten van Fujitsu Siemens Computers. Daarmee krijgen zakelijke gebruikers en consumenten een krachtig stuk gereedschap in handen waarmee zij onderweg productiever kunnen werken. Er gaat minder tijd verloren aan de synchronisatie van gegevens op vaste en mobiele apparatuur, terwijl de eenhandige bediening en de vele uitbreidingsopties het mogelijk maken zeer effectief te werken. Die flexibiliteit en de geïntegreerde beveiliging maken de Pocket LOOX tot een echte 'mobiele levensgezel' in de ware zin van het woord", aldus Peter Esser, Executive Vice President voor Volume Products en Supply Operations van Fujitsu Siemens Computers.

De Pocket LOOX draait op Microsoft Pocket PC 2002 software en biedt eenvoudige aansluitmogelijkheden dankzij de ingebouwde Bluetooth-module. Gebruikers kunnen agendapunten, contactpersonen, e-mails, programma's en gegevens synchroniseren door middel van draadloos contact met PC's of Bluetooth hotspots. De optionele GSM/GPRS-module, die in oktober 2002 op de markt komt, zal volledige functionaliteit bieden voor mobiele telefonie.

Veiligheid is een belangrijke overweging voor mobiele zakelijke en particuliere gebruikers. Om de hoogste mate van veiligheid te kunnen garanderen is de Pocket LOOX voorzien van F-Secure FileCrypto software voor beveiligde gebruikersidentificatie en automatische bescherming tegen ongewenste verspreiding van gegevens. Bovendien biedt de F-Secure anti-virussoftware up-to-date en permanent bescherming tegen schadelijke content.

Fujitsu Siemens Computers
Fujitsu Siemens Computers is een van de grootste computerbedrijven van Europa. Het bedrijf opereert op alle belangrijke markten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika, en telt zowel grote tot kleine zakelijke klanten als consumenten onder zijn afnemers. Het productaanbod omvat hoogwaardige computertechnologie en innovatieve oplossingen voor de IT-infrastructuur. Als onderdeel van een wereldwijd samenwerkingsverband profiteert Fujitsu Siemens Computers van de sterke punten en het innovatievermogen van de moederbedrijven Fujitsu en Siemens. "Powering the Information Age" is de missie van het bedrijf. Fujitsu Siemens Computers biedt mensen de mogelijkheid vrij te beschikken over informatie en services, waar en wanneer zij maar willen, door het aanbieden van toonaangevende producten, diensten en oplossingen. Zo kunnen mensen succesvol zijn in de huidige kennismaatschappij. Het strategisch beleid is gericht op mobiliteit en bedrijfskritisch computergebruik als de belangrijkste aanjagers van het informatietijdperk in de 21ste eeuw. Het bedrijf kan alles leveren wat een onderneming nodig heeft, van eersteklas Intel- en Unix-servers tot mainframes en enterprise storage solutions. Daarnaast is Fujitsu een van de grootste aanbieders van notebooks, PDA's, workstations en PC's voor zakelijke klanten, en de grootste leverancier van computers voor thuisgebruik in Europa.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Jaco Smit Leonie Scheer
Fujitsu Siemens Brodeur Worldwide
Tel: 0346 59 89 53 Tel: 020 346 20 00 Jaco.smit@fujitsu-siemens.com lscheer@nl.brodeur.com

Deel: ' Nieuwe high-end PDA van Fujitsu Siemens Computers verkrijgbaar '
Lees ook