De Honda Accord 5-deurs

(10 September 1999)

PERSBERICHT:

Met de introductie van de nieuwe Honda Accord 5-deurs op de IAA '99 te Frankfurt is de Honda Accord voortaan verkrijgbaar als vierdeurs sedan en als vijfdeurs hatchback. Deze nieuwe uitvoering is vanaf oktober 1999 leverbaar in Nederland. De 5-deurs Accord maakt net als de sedan gebruik van innovatieve technologie om prestaties, raffinement, veiligheid en emissiereductie van toonaangevend niveau te realiseren.

In het nieuwe ontwerp zijn de discrete en elegante ontwerpkenmerken van de sedan gecombineerd met de extra functionaliteit van een vijfde deur. De bagageruimte heeft een inhoud van 430 liter (\/DA) en biedt een brede, vlakke vloer, een lage tildrempel en een brede, ver openende bagageklep. De asymmetrisch gedeeld neerklapbare achterbank biedt nog meer gebruikscomfort.

Een belangrijke bijdrage aan het uitzonderlijk ruime interieur van de Accord wordt geleverd door de geavanceerde, onafhankelijke 5-link double wishbone' achterwielophanging. Deze biedt niet alleen een uitstekend rijcomfort en perfecte handelbaarheid, maar voorziet door zijn compacte constructie in extra ruimte voor inzittenden en bagage.

De Accord 5-deurs wordt voor de Nederlandse markt leverbaar met 1.8 SOHC VTEC en 2.0 SOHC VTEC motoren. Deze motoren voldoen zowel aan de strenge Europese EU2000- als de Duitse D3-emissienormen. De motoren worden standaard gecombineerd met een handgeschakelde vijfversnellingsbak maar er kan ook gekozen worden voor Honda's geavanceerde automatische transmissie met 'Sequential Shift'. Hiermee kan de bestuurder naast volledig automatisch rijden ook zelf schakelen.

De Accord 5-deurs heeft een royale veiligheidsuitrusting: SRS airbags voor bestuurder en voorpassagier, zij-airbags voor de voorinzittenden, gordelspanners voor, driepunts veiligheids-gordels op vooralle zitplaatsen, antiblokkeersysteem ABS en elektronische remkrachtverdeling.

Net als de Accord Sedan, Civic 5-deurs en Civic Aero Deck wordt de Accord 5-deurs gebouwd in Honda's Europese fabriek in Swindon, Groot-Brittannie.

Levering in Nederland
Bovenstaand omschrijft het leveringsprogramma voor Nederland. De Accord
5-deurs wordt hier geleverd als 1.8 VTEC S en LS en als en 2.0 liter VTEC
LS. De 1.6 liter wordt hier vooralsnog niet gevoerd, evenals de dieselversie.
De Accord 5-deurs wordt niet als Type-R op de markt gebracht. Medio oktober wordt deze nieuwe Accord versie leverbaar op de Nederlandse markt.

Deel: ' Nieuwe Honda Accord 5-deurs '
Lees ook