99204

NIEUWE HP NAS HARDDISK-SERVERS
VOOR OPSLAG DIRECT AAN HET NETWERK

Amstelveen, 24 september 1999 - Hewlett-Packard introduceert een reeks network attached harddisk-servers. De HP SureStore HD Server 4000-producten zijn in vijftien minuten te installeren en bieden databeveiliging door middel van RAID5 en geïntegreerde back-up-mogelijkheden. Het zijn ideale producten voor bedrijven die een eenvoudige, snelle oplossing zoeken voor hun toenemende behoefte aan dataopslagcapaciteit in het netwerk.

Rechtstreeks gekoppeld aan Ethernet 10/100Base-TX LAN's bieden de nieuwe harddisk-servers - onafhankelijk van een file-server - snel en eenvoudig extra opslagcapaciteit voor Windows NT-, Windows 95- of Windows 98-clients. De opslagcapaciteit varieert van 18 GB tot 90 GB met de mogelijkheid van RAID5.

Snelle installatie en maximale uptime
De HP SureStore HD servers zijn in enkele minuten online en operationeel. Dit in tegenstelling tot de vele 'offline' uren die nodig zijn om een normale file-server geschikt te maken voor extra opslagcapaciteit. Een ingebouwd op het Web gebaseerde applicatie verzorgt de installatie en configuratie, zonder dat hiervoor speciale client- of server-software nodig is. Met flash-geheugen starten HP SureStore HD servers snel en betrouwbaar op zonder gebruik te maken van schrijfruimte voor het opslagsysteem. HP-oplossingen voor NAS (Network Attached Storage) zijn direct gekoppeld aan het netwerk en blijven dus ook beschikbaar als de normale file-server down is. Hierdoor blijft de data gewoon beschikbaar in de netwerkomgeving.

Databescherming en beheer op afstand
De HP SureStore HD Server 4000-producten bieden de hoogst mogelijke data-beveiliging voor een NAS-product. Door middel van RAID5 wordt er voor gezorgd dat alle data beschikbaar blijft, zelfs als een harddisk het begeeft. Tevens kan er een lokale back-up gemaakt via de geïntegreerde HP SureStore tape drive, en een netwerkbackup met back-up software van CA ArcServe en Backup Exec.

Met de HP Server Admin-applicatie zijn de NAS-oplossingen van HP vanaf elke plaats binnen het netwerk op afstand te beheren. Dit maakt de oplossingen zelfs nog eenvoudiger in gebruik. De firmware is 'flash upgradable' en downloadable van de HP Web-site.

De volgende HP SureStore HD Server 4000 producten zijn vanaf 1 november verkrijgbaar via het Europese HP-verkoopkanaal:

* HP SureStore HD Server 4000 met drie 9 GB harde schijven;
* HP SureStore HD Server 4000 met drie 9 GB harde schijven en een HP DAT 40i back-up tapedrive;

* HP SureStore HD Server 4000 met zes 9 GB harde schijven;
* HP SureStore HD Server 4000 met zes 9 GB harde schijven en een DAT 40I back-up tapedrive;

* HP SureStore HD Server 4000 met zes 18 GB harde schijven en een DAT 40I back-up tapedrive.

Meer informatie over de nieuwe HP SureStore 4000-producten is te vinden op https://www.hp.com/go/surestore_nas.

Telefoonnummer voor eindgebruikers voor vragen over producten, aanvragen van documentatie en informatie over verkooppunten: 020 - 547 66 66.

Informatie over Hewlett-Packard en het Y2K-programma is te vinden op: www.hp.nl.

Hewlett-Packard is een toonaangevende leverancier van oplossingen en services voor computing en imaging voor zakelijke en thuisgebruikers. De activiteiten van HP zijn gericht op het maximaal benutten van de mogelijkheden van Internet voor zijn gebruikers en de verspreiding van elektronische diensten. De computer-gerelateerde omzet over het jaar 1998 bedroeg wereldwijd 39,5 miljard dollar. HP is bezig met de oprichting van een aparte organisatie voor de productie van test-en-meetapparatuur, halfgeleiders, medische systemen en apparatuur voor chemische analyses. Deze activiteiten genereerden in 1998 een omzet van 7,6 miljard dollar.

Met 123.000 werknemers en een omzet van circa 47 miljard dollar in 1998 is het bedrijf één van de grootste computerleveranciers ter wereld. In Nederland heeft HP vijf vestigingen waar zo'n 3000 mensen werken. Over 1998 bedroeg de omzet van Hewlett-Packard Nederland B.V. circa 2 miljard gulden.

(Niet voor publicatie)
Voor meer informatie over dit bericht:
Judith Franssen
020 - 547 71 55
judith_franssen@hp.com

Dit bericht is beschikbaar via www.hp.nl/pers; in het Engels via: www.newsdesk.com.

Deel: ' Nieuwe HP NAS harddisk-servers '
Lees ook